Obavijesti

News

Komentari 15

"Htio me zadaviti, morao sam ga upucati pištoljem"

"Htio me zadaviti, morao sam ga upucati pištoljem"
5

Ranjeni (44) je prevezen u Opću bolnicu Pakrac, a liječnici se bore za njegov život. Prostrijeljena mu je desna strana grudnog koša i abdomena

VIDEO

Daruvarčanin Slavko Tončić (81) ispalio je hitac iz pištolja u muškarca D.S. (44) i teško ga ranio u nedjelju u jedan sat iza ponoći. Ranjeni je prevezen u Opću bolnicu Pakrac, a liječnici kažu da mu je stanje stabilno. Ima prostrijeljenu desnu stranu grudnog koša i abdomena.
- Iza ponoći probudilo me kucanje po ulaznim vratima. Žena je tražila da otvorim. Bila je jednom kod mene i razgovarali smo da ju angažiram da skrbi o meni, jer sam invalid. No, nismo se dogovorili i od tada je nikad više nisam vidio - kazao nam je Slavko Tončić (81), iz Daruvara, kojeg je policija osumnjičila za pokušaj ubojstva.
Nakon što je Tončić ženi za koju kaže da se navodno zove Anđa otvorio vrata u kuću je uletio 44-godišnji D. S. i odmah mu počeo prijetiti. Napao je Tončića. 
- Rekao je da sam ja imao nešto s njegovom ženom te da će me ubiti. Bacio sam jednu štaku i pobjegao u spavaću sobu, a napadač me je slijedio. Sjeo sam na krevet jer sam ispod jastuka držao pištolj - prepričavao nam je događaj on nekoliko sati ranije koji je zaprepastio mnoge Daruvarčane.
Po Tončićevim riječima, muškarac ga je počeo gušiti, a on se branio lijevom rukom dok je desnom grozničavo tražio pištolj ručne izrade ispod jastuka.
- Napipao sam pištolj, okrenuo sam ga prema napadaču i ispalio hitac. On je pao na pod i na trenutak izgubio svijest. No, ubrzo je došao k svijesti, a ja sam pozvao policiju i hitnu – tvrdi S. Tončić. Dodajući kako je  žena koja je došla na vrata pokušala izaći iz prostorije, ali joj je on zaprijetio pištoljem da ostane i pričeka policiju.
Tončić tvrdi kako mu je ranjeni napadač kazao kako će njegov „posao“ dovršiti brat.
U policijskom priopćenju stoji kako će protiv Tončića, ne navodeći njegov identitet podnijeti kaznu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju te optužni prijedlog po Zakonu o oružju zbog nepovlasnog posjedovanja pištolja. Naime, Tončić je imao pištolj domaće izrade koji je imao samo jedan metak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"