Obavijesti

News

Komentari 106

To je sportska oprema, rekao je carinicima. Imao 340 kg 'trave'

To je sportska oprema, rekao je carinicima. Imao 340 kg 'trave'
8

REKORDNA ZAPLJENA Vozim sportsku opremu, rekao je muškarac (40) carinicima na graničnom prijelazu Karasovići. U torbama je bilo 340 kilograma marihuane koja na ulici vrijedi 15 milijuna kuna

VIDEO

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici policijske postaje Grude zajedno s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:02

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima kazao je da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

U 15 godina zaplijenili dvije i pol tone marihuane

Po pronalasku droge, vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.

Na izvanrednoj konferenciji za medije o zapljeni su govorili načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, načelnik Policijske postaje Gruda Matko Klarić te predstavnici Carinske uprave.

- Ovo je druga najveća zapljena droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske - rekao je načelnik Pavličević.

U posljednjih 15-ak godina PU dubrovačko-neretvanska zabilježila je 84 velike zapljene, od kojih je njih 10 s preko 50 kilograma marihuane. Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tona.

Osim toga, kako ističu u PU dubrovačko neretvanskoj, mogu se pohvaliti i s 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i preko 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica dodao je kako je 40-godišnjak ulaznoj graničnoj kontroli iz pravca Crne Gore, pristupio u 15,25 sati dok je načelnik Postaje granične policije Gruda, Matko Klarić istaknuo kako je MCGP Karasovići izuzetno frekventan granični prijelaz, jedan od najvećih graničnih prijelaza u RH, te da njime dnevno prijeđe 20 tisuća putnika i pet tisuća vozila. Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, obzirom da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi, te je iskazao nadu da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag