Obavijesti

News

Komentari 10

Htio zaraditi 72 mil. eura: Kod Slovenca našli 66 krivotvorina

U kući 65-godišnjaka iz okolice Ljubljane otkriveno je 66 lažnih umjetničkih djela "potpisanih" imenima slavnih autora, među ostalima Pabla Picassa, Gustava Klimta, Claudea Moneta....

VIDEO

U kući 65-godišnjaka iz okolice Ljubljane otkriveno je 66 lažnih umjetničkih djela "potpisanih" imenima slavnih autora, među ostalima Pabla Picassa, Gustava Klimta, Claudea Moneta, Wassilyja Kandinskog i Marca Chagalla, koje je skupina austrijskih i slovenskih krivotvoritelja namjeravala prodati, objavila je u ponedjeljak slovenska policija.

Neimenovani slovenski krivotvoritelj, koji je uhićen, posjedovao je 66 lažnih slika, te prodajni katalog.

Policija je zaključila da je skupina skupina krivotvoritelja namjeravala zaraditi na slikama čak 72 milijuna eura.

"Ušli smo im u trag dok su se pripremali za prodaju pet krivotvorenih slika Pabla Picassa u vrijednosti 10 milijuna eura, što smo spriječili", kazao je na konferenciji za novinare kriminalist Valter Zrinski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Austriji je istraga o skupini koja krivotvori slike i pokušava ih prodati na ilegalnom tržištu pokrenuta početkom ove godine. Krajem srpnja u Beču je uhićeno šest članova te mreže, austrijskih i slovenskih državljana, starih od 46 do 65 godina.

Tragovi austrijske istrage su vodili u Sloveniju, gdje se sumnjalo da je pohranjen dio slika, pa je otkriven i krivotvoritelj koji ih je držao u svom domu.

Većina kaznenih djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret izvršena je u Austriji, a uhićeni Ljubljančanin bit će optužen za kazneno djelo prijevare, za što u slučaju osude u Sloveniji može dobiti do 10 godina zatvora.

Policija još ne želi otkriti koliko je ukupno umjetničkih djela bilo krivotvoreno te koliko ih je prodano, ali su stručnjaci potvrdili kako su krivotvorine prilično vješto izrađene. Među njima je i dosta slika pripisanih renomiranim slovenskim autorima, poput slikara Zorana Mušiča.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...