Obavijesti

News

Komentari 101

Htjela pomaziti poskoka, ali se nije htio družiti: Ugrizao ju je...

Htjela pomaziti poskoka, ali se nije htio družiti: Ugrizao ju je...
1

Nizozemka je s dečkom krenula u šetnju Biokovom. Kad je ispod jedne stijene ugledala mladog poskoka htjela ga je dodirnuti. On ju je, naravno, ugrizao. Na sreću, Hitna je intervenirala i spasila neopreznu djevojku

VIDEO

Imati posla za zmijama otrovnicama sigurno nije najpametnija ideja, ali jedna mlada Nizozemka šetajući Biokovom baš se htjela zbližiti s jednom takvom otrovnicom. Ugledala je poskoka - najotrovniju zmiju u Europi - i htjela je dotaknuti.

Naime, dok je šetala sa dečkom po toj dalmatinskoj planini u jednom trenutku primijetila je ispod jedne stijene mladog poskoka. I krenula prema njemu. Željela mu je, valjda, pružiti malo nježnosti. I pružila mu je ruku, a on ju je ugrizao za srednji prst ruke, donosi Slobodna Dalmacija.

Odmah su pozvali Hitnu pomoć. Liječnik je detektirao o kakvom je ugrizu riječ. Vozilom Hitne pomoći zaputili su se u splitsku bolnicu te tijekom vožnje stupili u kontakt s dežurnim liječnikom koji je  preko telefona ordinirao sistematsku terapiju. 

- Ruka joj je tijekom vožnje već bila dobrano natekla, a čim je došla u Split odmah je dobila antivepirin serum koji se obvezno daje pri ovakvim ugrizima poskoka - rekao je dr. Mate Kasalo iz makarske Hitne pomoći.

Pokušala sama sebi isisati otrov

Da stvar bude još neobičnija Nizozemka je išla sama sebi isisati otrov koji je pustila zmija i na taj način je sama sebi usisala otrov u tijelo.

- Dakle, otrov je u tijelo mogao ući na dva načina. Prvi je krvotokom, prilikom ugriza, a drugi je kroz probavni trakt, usisavanjem otrova. To se nikako ne smije činiti - naglasio je dr. Kasalo.

Nizozemka je nekoliko dana boravila na odjelu Infektologije i nakon što joj se stanje poboljšalo puštena je na kućnu njegu. Nije bilo potrebe za operacijom ozlijeđene ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.