Obavijesti

News

Komentari 40

Htjela superiornu rasu: Djecu tukla, izgladnjivala i drogirala

Htjela superiornu rasu: Djecu tukla, izgladnjivala i drogirala
1

Uz jezivu sektu je odrastao i osnivač Wikileaksa Julian Assange čija je majka bila u vezi s fanatičnim članom kulta. Osnivačica je vjerovala kako će odgojiti nove vladare svijeta

VIDEO

Glamurozna i karizmatična Anne Hamilton-Byrne vjerovala je da je reinkarnacija samog Isusa Krista, a u to je uspjela uvjeriti i svojih 500-injak sljedbenika koje je okupila u sekti The Family (Obitelj). 

Pod gotovo stalnim utjecajem LSD-a, Hamilton-Byrne bila je uvjerena u neizbježnost rata apokaliptičnih razmjera te da je njezina dužnost okupiti u sektu i odgojiti djecu koja će biti gospodari novog postapokaliptičnog svijeta, piše Daily Mail.

- Pozvani smo i velike stvari bit će učinjene - kazala je voditeljica kulta na jednoj staroj snimci koja je uvrštena u dokumentarac 'The Family' koji se 23. veljače počinje prikazivati u Australiji, a potom i diljem svijeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dokumentarac je pobudio novo zanimanje za ovu jezivu sektu uz koju je odrastao i osnivač Wikileaksa Julian Assange. Iako nije bio direktno povezan s kultom, Assange je kazao kako je partner njegove majke bio član sekte te je često bio nasilan i fanatičan. Njegova majka je na kraju s Julianom i mlađim sinom pobjegla od fanatika.

'Volim djecu'

Anne Hamilton-Byrne danas je 96-godišnjakinja smještena na odjelu za dementne osobe jednog umirovljeničkog doma u predgrađu Melbournea. Prije 54 godine bila je sredovječna instruktorica joge kada je upoznala uvaženog britanskog fizičara Raynora Johnsona. Zajedno su osnovali sektu i počeli 'usvajati' i okupljati djecu na njezinom posjedu pored jezera Eildon o središnjoj Victoriji, najmanjoj, ali najgušće naseljenoj i najrazvijenijoj australskoj saveznoj državi. Namjeravali su stvoriti 'superiornu rasu' odgajajući i učeći djecu kombinaciji kršćanstva i hinduizma. U sekti je bilo ukupno 28 djece, neka su posvojena pod sumnjivim okolnostima, a njih 14 su, smatra se, biološka djeca osnivača.

Rođena 1921. godine u ruralnom dijelu Victorije kao Evelyn Edwards, Hamilton-Byrne jedva je poznavala svoga oca, a majka joj je bila psihički bolesna.

Na fotografijama iz 1970-ih i 1980-ih sva djeca su odjevena u istu odjeću, djevojčice u jednu, a dječaci u drugu kombinaciju,  svima im je izbijeljena kosa i isto su ošišani. Odgoj djece sastojao se i u tome da su ih tukli, izgladnjivali ih i davali im LSD.

Hamilton-Byrne je u jednom prilično jezivom intervjuu, čiji su dijelovi ubačeni i u spomenuti dokumentarac, opisala nastranu sklonost da 'svoju djecu' tako unificira.

- Moram priznati da sam htjela da izgledaju poput braće i sestara. Obožavala sam ih u tim malim bluzama i trapericama, tako dugokose i s mašnicama. Bilo je predivno, zaista sam ih voljela vidjeti takve - kazala je. Na pitanje zašto je 28 djece držala zatočene više od dva desetljeća, kratko i hladno je odgovorila: 'Jer volim djecu'.

'Nikad nisam upoznao osobu koja je toliko zla'

Neki od njih, danas odrasli ljudi, otvoreno su progovorili u dokumentarcu o traumatičnim iskustvima odrastanja u sekti, fizičkih i seksualnih zlostavljanja te prisilnog uzimanja droga.

Jedan do njih, Ben Shenton, jedva zadržavajući suze prisjetio se događaja kada je Anne istukla svoju 'omiljenu kći' Sarah.

- Gledao sam kako je tuku remenom s metalnom kopčom sve dok joj se od udaraca nije razderala odjeća koju je imala na sebi - kazao je.

'Odgoj' djece u 'Obitelji' potrajao je dok se policijski istražitelj Lex de Man nije početkom 1980-ih počeo zanimati za tu sektu te dok nije načuo da se ondje djeci ubrizgava LSD. Potom je osnovana posebna jedinica koja je vodila istragu. No, dokaza protiv njih nije bilo sve do 1987. godine kada je dvoje djece uspjelo pobjeći s imanja i ispričati policiji što se ondje događa. Vlasti su tada spasile otamo još šestero traumatizirasne djece.

Zbog niza zakonskih zavrzlama, jedino nedjelo za koje su Hamilton-Byrne i njezin muž osuđeni bilo je krivotvorenje rodnih listova djece. Čak su uspjeli izbjeći odlazak u zatvor, a jedino su svaki platili kaznu od po 5000 australskih dolara.

- Jedino za čime žalim jest što ona nikada nije odgovarala kako trena za sav jad koji je nanijela toj djeci. Ne osjećam apsolutno nikakvo žaljenje za nju. U čitavoj policijskoj karijeri nisam sreo osobu koja je bila toliko zla kao što je bila ona - kazao je bivši istražitelj de Man o Anne Hamilton-Byrne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS