Obavijesti

News

Komentari 222

'Htjeli smo pozvati Karamarka da ode, ali Reiner nije htio čuti'

'Htjeli smo pozvati Karamarka da ode, ali Reiner nije htio čuti'
8

Šteta koju ova vlada nanosi Hrvatskoj je nemjerljiva i ona mora predstati odmah. Zbog toga smo danas još jednom htjeli pozvati gospodina Karamarka da ode, kazao je Grbin

VIDEO

Nakon izbacivanja iz sabornice, Peđa Grbin je dao izjavu ispred nje.

- Zahvaljujem što ste mi omogućili da ovako za hrvatsku javnosti i medije kažem ono što mi je predsjednik Sabora gospodin Reiner onemogućio zato što nije želio slušati o tome kako se u Hrvatskoj ne isplaćuju stipendije studentima, kako se od sutra neće isplaćivati socijalne pomoći, kako je obustavljena kurikularna reforma. Ali prije svega nije želio čuti kako je ministar u Vladi gospodin Butković jučer grubo prekršio Zakon o spriječavanju sukoba interesa i Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH zato što je bez prethodne odluke Vlade, iza leđa svojih koalicijskih partnera pokrenuo postupak imenovanja uprava u nizu tako nevažnih trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske kao što su Hrvatske željeznice, kao što su ceste, kao što su Hrvatske autoceste, kao što su Odašiljači i veze - rekao je Grbin.

'Svaka javna nabava i svaki ugovor bit će ništavan'

Naglasio je kako je takva odluka protivna zakonu, a samim time i ništavna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da će uprave koje su na ovaj način jučer imenovane biti spriječene u donošenju odluka jer će svatko tko ima pravni interes u bilo kojem trenutku moći pokrenuti opoziv bilo koje odluke koju takva uprava donese. To znači da će svaka javna nabava, svaki ugovor koji navedene firme sklope biti ništavan i neće se moći primjenjivati. Šteta koju ova vlada nanosi Hrvatskoj je nemjerljiva i ona mora prestati odmah. Zbog toga smo danas još jednom htjeli pozvati gospodina Karamarka da ode što prije i da omogući hrvatskim građanima da donesu odluku o tome tko će upravljati Hrvatskom i da spriječi štetu koja na dnevnoj bazi nastaje. Ali gospodin Reiner to nije želio čuti - zaključio je Grbin. 

Dragovan je zgrožen: Ovo je dosad nezabilježeno

Zgrožen je i Igor Dragovan (SDP). 

- Ovo je dosad nezabilježeno da netko tko govori u ime kluba da mu se oduzima riječ i uskraćuje pravo da iznese stav kluba. Na žalost to pokazuje jednu izuzetnu nervozu u HDZ-u i vladajućoj koaliciji što pokazuje ne samo da više ne funkcionira Vlada, ne funkcionira Sabor i ova dva ili tri tjedna do odluke o glasovanju o opozivu prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka treba skratiti na najmanju moguću mjeru stoga mi u SDP-u zahtjevamo da se oni odgovorni maknu - rekao je Dragovan.

'Građani trpe zbog izuzetne političke bahatosti HDZ-a i partnera'

Zaključio je da vladajući glume da imaju parlamentarnu većinu, te da se ne žele izjasniti kada će biti rasprava o opozivu. 

- Hrvatska i hrvatski građani nemaju više vremena čekati. Ništa se ne radi, sve stoji i uistinu u ovom trenutku hrvatski građani najviše trpe isključivo zbog neodgovornosti, neznanja i moram reći izuzetno političke bahatosti HDZ-a i njihovih partnera u parlamentu. Na kraju bojimo se da će sutra zatvoriti vrata od parlamenta jer misle da će se tako spasiti. Neće! Nitko ne može ukinuti mogućnost ovdje govora u parlamentu, oni su to danas pokušali. Još jedanput ponavljamo svoj zahtjev, gospodo izvolite se izjasniti kada će ta točka biti na dnevnom redu, kada će se o tome raspravljati i kada će biti glasovanje, to očekuju hrvatski građani - rekao je Dragovan.

Nije htio prognozirati hoće li na glasovanju biti više od 76 ruku za opoziv Karamarka. 

- To će se vidjeti na glasovanju i zato zahtijevamo da to glasovanje odnosno rasprava bude što prije - rekao je Dragovan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje