Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Huanito je dobio dokumente i sada je i službeno slobodan

None Foto: Ured predsjednice, Goran Kovačić/Pixsell 2

Izrazito je zahvalan predsjednici i sretan je; ono što se na njegovom licu pojavio je osmijeh kad pričamo o tome, ali on traži samo mir i rekao je da je on umoran i da je dao sve od sebe, rekla je Huanitova majka

Huanito Luksetić koji boluje od multiple skleroze sada je i službeno pomilovan. Odluku o pomilovanju potpisala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, piše RTL.

Nepravomoćno je bio osuđen na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane zbog prodaje. Cijelo vrijeme je tvrdio da ju je uzgajao zbog proizvodnje ulja kako bi ublažio simptome teške bolesti.

Još se od siječnja znalo da neće u zatvor, no sada je dobio i službene dokumente, tako da je sve "crno na bijelo".

- Izrazito je zahvalan predsjednici i sretan je; ono što se na njegovom licu pojavio je osmijeh kad pričamo o tome, ali on traži samo mir i rekao je da je on umoran i da je dao sve od sebe, rekla je Huanitova majka Zlata za RTL.

luksetic | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

- Da su suci koji su sudjelovali u ovom procesu i prvostupanjskog i drugostupanjskog suda poznavali pravila svoga posla, mislim na zakone i propise, onda predsjednica ne bi morala posezati za aktom milosti i oslobađati Huanita, odnosno spašavati mu život na taj način, izjavio je Huanitov odvjetnik Vladimir Gredelj za RTL.

Nakon što je Huanitov slučaj stigao u javnost uskoro je pacijentima dozvoljena upotreba lijekova na bazi marihuane. Ali, njemu i drugim pacijentima lijek je bio preskup pa se nadaju da će ga uskoro moći proizvoditi sami.

- To bi bilo jako dobro napraviti za bolesne, a poslije, što se mene tiče, može se dozvoliti i za rekreativno korištenje. Mi u životu nismo nikad pušili ni cigarete tako da mi je svejedno što se tiče rekreacije, ali za zdravlje nam ulje treba svima, naglasila je Huanitova majka.

Iako je sada slobodan, lijek koji mu treba još uvijek je ilegalan. 

Tema: Hrvatska

Komentari (94)
  • Nema se tu kaj za reći... kompletni sustav nam je zastario, apsurdan i nakaradan. Iživljavanje na najosjetljivijim slojevima društva, a ignoriranje pravih problema.

    17. 3. 2019,   21:55
  • A sta mu je s pomocnikom koj mu je pomogao obrađivati zemlju?On ide guliti 9 mjeseci?

    17. 3. 2019,   22:18
  • Sad može sadit travu legalno?????????...ili..?????

    17. 3. 2019,   21:58