Obavijesti

News

Komentari 13

'Huawei je sigurnosni rizik s kojim saveznici neće raditi'

'Huawei je sigurnosni rizik s  kojim saveznici neće raditi'
1

Razgovarao sam s Italijom i izgleda da oni neće s njime (Huaweijem) surađivati. Razgovarao sam s drugim zemljama, ni one neće. Svi s kojima sam razgovarao neće s njime (Huaweijem) surađivati, rekao je Trump

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da je kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei sigurnosni rizik i da svi saveznici s kojima je razgovarao neće s njime surađivati, nakon što je NATO poručio da treba sigurnu 5G tehnologiju.

SAD strahuje da bi dominacija u 5G tehnologiji dovela bilo kojeg globalnog suparnika kao što je Kina u povoljniji položaj nego što je on spreman dopustiti. Neki analitičari već govore da je riječ o svojevrsnom novom Hladnom ratu.

- Ne mislim da je sigurnosni rizik, on je sigurnosna opasnost - rekao je. 

- Razgovarao sam s Italijom i izgleda da oni neće s njime (Huaweijem) surađivati. Razgovarao sam s drugim zemljama, ni one neće. Svi s kojima sam razgovarao neće s njime (Huaweijem) surađivati - rekao je.

NATO je u srijedu objavio da treba sigurne 5G komunikacije.

- NATO i saveznici, u okviru svojih ovlasti, predani su postizanju sigurnosti naših komunikacija, uključujući 5G, prepoznajući potrebu oslanjanja na sigurne i otporne sustave - navodi se u završnoj deklaraciji summita Saveza, na kojem je svemir postao njegovo peto operativno područje, nakon kopna, mora, zraka i odnedavno kibernetičkog prostora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu