Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Huligani iz kafića završili su u pritvoru: Šteta oko 100.000 kn

None Foto: 24sata/24sata 2

Zagrebački policajci prijavili su 26 huligana koji su u nedjelju popodne demolirali kafića na zagrebačkoj Trešnjevci. Mlatili su se stolcima, zapalili tendu, a zaplijenili su im i oružje

Policijski službenici proveli su istragu nad 22 muškarca stara od 18 do 28 godina zbog sumnje da su izazivali nerede , 18-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjakom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te 28-godišnjakom zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, istražitelji sumnjaju kako su se 22 osumnjičenika, inače pripadnika gostujuće navijačke skupine, prošle nedjelje oko 15.15 sati u kafiću u Zvorničkoj ulici potukli s grupom još nepoznatih domaćih navijača.

U općoj tučnjavi nisu birali sredstva te su se, osim rukama i nogama, mlatili dijelovima inventara kafića, palili pirotehniku i tukli ručno izrađenim sredstvima za napad.

POGLEDAJTE VIDEO NEREDA Detalji tučnjave na Trešnjevci: Torcida napala boyse u kafiću?!
 
Kafić su demolirali, a bengalkom su zapalili tendu pa pobjegli. Nakon dojave navedene su pronašli, uhitili i doveli u službene prostorije.
 
Prema prvim procjenama, šteta u i oko kafića iznosi oko 100.000 kuna.
 

Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Četvorica osumnjičenih za počinjenje prekršaja, prepraćeni su na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.Istraga se nastavlja. 
Komentari (38)
  • Naplatit štetu od svih , ako treba prisilno, ovrhom, bilo kako

    16. 4. 2019,   13:03
  • Jednom novčana kazna, drugi put zatvor 5 godina...pa navijaj koliko te volja

    16. 4. 2019,   13:06
  • To su fini dečki i očekujem od njih da isto tako fino nadoknade štetu

    16. 4. 2019,   13:03