Obavijesti

News

Komentari 0

Humanitarna akcija u Gavelli: 'I jedna kuna može značiti puno'

Humanitarna akcija u Gavelli: 'I jedna kuna može značiti puno'
11

Na organizaciji humanitarne akcije radilo je 26 članica Lions Club Grič i cijela ekipa kazališta Gavella. Glumci su se odrekli dijela honorara kako bi pripomogli ovoj humanitarnoj akciji

VIDEO

U ponedjeljak 04. studenog 2019. u 19.30 sati u kazalištu Gavella održana je Humanitarna izvedba za dječju bolnicu Gornja Bistra organizirana od strane prvog ženskog kluba Lions Club Grič. Predstava koja se izvodi u svrhu humanitarne akcije nazvana je Slikari rudari. 

Lions Club Grič organizira razne manifestacije kako bi se prikupila sredstva za one kojima je to najpotrebnije, pa su se tako odlučili i za ovu humanitarnu izvedbu. Svake godine nastoje odabrati nekoliko ustanova, obitelji, djece kojima je potrebna pomoć. Ovo je samo jedna od akcija koju pokreće klub.

- Za ovu prigodu odlučili smo se na suradnju s kazalištem Gavella. Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica, raznih donacija i ostalih oblika pomoći ići će specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti Gornja Bistra. Ovo je naš mali doprinos bolnici kojoj pomoći i sredstava nikad dosta - rekla je predsjednica Lions Cluba Grič Dijana Mayer.

Veličina financijske pomoći ovisi o broju prodanih ulaznica, a do sada je prikupljeno oko 15 tisuća kuna. Cijena ulaznice je 100 kn dok je svaki veći doprinos je dobrodošao. Cijena je simbolična budući da je nakon predstave organiziran mali domjenak na kojem se nastavljaju donacije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Žao nam je što nisu popunjena sva mjesta u kazalištu. Pozvali smo širok krug ljudi, od političara, sabora do poznanika. Tko će se odazvati na naš poziv vidjet ćemo na samoj predstavi - dodala je. 

Dječja bolnica Gornja Bistra pomoć dobiva i od države, županije no Lionsice ne gledaju tko kome što donira već kome je pomoć potrebna. Ustanovi kao što je dječja bolnica Gornja Bistra pomoći uvijek treba, bolnica samo na dnevnoj bazi potroši preko 500 dječjih pelena. Pacijenti bolnice su djeca s kroničnim bolestima od kojih su neka tamo i doživotno smještena. 

Na organizaciji humanitarne akcije radilo je 26 članica Lions Club Grič i cijela ekipa kazališta Gavella. Glumci su se odrekli dijela honorara kako bi pripomogli ovoj humanitarnoj akciji. 

Priprema ove humanitarne akcije trajala je od lipnja ove godine, tada je već bilo odlučeno kojom predstavom će se prikupljati sredstva. Kontaktiranje ravnatelja kazališta i izvršne producentice same predstave predstavljao je prvi korak u ovakvom humanitarnom doprinosu. Oni su se kao i glumci odmah odazvali. Ovakvu vrstu humanitarne organizacije nazivaju planskom dok postoji i ona "ne planska" kada je pomoć potrebna u vrlom kratkom roku. 

Nažalost djeca bolnice Gornja Bistra zbog bolesti nisu u mogućnosti prisustvovati predstavi u njihovu čast. 

- Ovdje nitko ništa ne mora, svi radimo dobrovoljno i srcem, a kada radite srcem onda ne možete pogriješiti - za kraj je izjavila predsjednica organizacije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto