Obavijesti

Promo sadržaj

HUZIS upozorio na klađenje maloljetnika

HUZIS upozorio na klađenje maloljetnika
5

Zaposlenici zagrebačkih kladionica su sudjelovali na edukaciji o industriji igara na sreću i rizicima za razvoj problema povezanih s kockanjem, s posebnim naglaskom na opasnosti klađenja maloljetnika

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) i cijenjeni stručnjaci, izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš i dr .sc. Davor Bodor, spec. psihijatar u zajedničkoj su suradnji zaposlenicima pružili znanja o simptomatologiji ovisnosti o kockanju, utjecaju regulative i industrije na ponašanje igrača, pravnom kontekstu industrije igara na sreću i standardima društveno odgovornog priređivanja igara na sreću. Edukacija se održavala do 28. rujna u zagrebačkom hotelu International. 

„Ispravna komunikacija s igračima na radnom mjestu ključna je za obavljanje ovog posla, stoga, kako bi i zaposlenici i igrači bili zadovoljni, želimo da u našim poslovnicama budu spremni za sve moguće situacije. Također, najvažnije je da svi razumiju zašto se zakonom brani maloljetnicima da sudjeluju u igrama na sreću, jer je rizik za razvoj problema povezanih s kockanjem veći što je osoba mlađa.“ – izjavila je Matea Mateković, predstavnica HUZIS-a. 

Zaposlenike su tako edukatori upoznali sa standardima zaštite maloljetnika u priređivanju igara na sreću kao i standardima oglašavanja koji su sastavni dio društveno odgovornog priređivanja igara na sreću.

„Drago nam je što priređivači igara na sreću razmišljaju o društveno odgovornom aspektu svog poslovanja jer je važno da se i u široj stručnoj javnosti podigne svijest o problemima koje donosi ovisnost o kockanju. Ovakva edukacija, koja je ujedno i prilika za neposrednu komunikaciju između priređivača i stručnjaka za mentalno zdravlje, primjer je vrlo dobre prakse koja doprinosi zajedničkom angažmanu u zaštiti ranjivih skupina, čime svakako smanjujemo vjerojatnost razvoja štetnih psihosocijalnih posljedica u društvu“ – izjavio je dr. sc. Neven Ricijaš, profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Dnevna bolnica za ovisnost o kockanju stoji na raspolaganju za sve koji prepoznaju znakove ovisnosti koji se prije svega odnose na gubitak kontrole nad kockarskim aktivnostima i štetnim emocionalnim posljedicama.

„Zaposlenike smo educirali o rizičnim skupinama, načinu razvoja ovisnosti o kockanju, kako postavljamo dijagnozu te kako se liječi o ovisnosti o kockanju. Dio njihovog posla je susretanje takvih osoba i svakako bi bilo važno prepoznati simptome ovisnosti kako bi se moglo pravovremeno reagirati, prvenstveno upućivanjem na besplatan broj telefona za pomoć 0800 200 005.“ – izjavio je dr. sc. Davor Bodor.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.