Obavijesti

News

Komentari 23

'Hvala predsjednici kao ženi i majci. Moj Huanito nije dobro'

'Hvala predsjednici kao ženi i majci. Moj Huanito nije dobro'
6

Na zadnjem liječničkom pregledu utvrđeno je kako mu se stanje pogoršalo i ne znam kako dalje. On je uvijek govorio da je sebi pronašao što mu pomaže, no to mu brane i tu smo gdje jesmo, kaže Zlata Luksetić

VIDEO

Hvala predsjednici od srca, kao ženi, kao majci. Naprosto nemam riječi da joj se dovoljno zahvalim  jer od večeras ću nakon toliko godina napokon mirnije zaspati. Huanito se nikome ne javlja i rekao mi je da ne govorim u njegovo ime, no i on je jako zahvalan, ali i slab. Morate razumjeti da je njemu svaki dan bitan i ne zna kako će dočekati idući. Puno odmara i provodi vrijeme tražeći alternativu za liječenje svoje bolesti budući da mu je lijek koji mu je pomagao oduzet i ne može ga koristiti. Zadnje vrijeme puno proučava liječenje plazmom, o čemu ja ne znam mnogo, ali podržavam sve što bi mu moglo pomoći. Na zadnjem liječničkom pregledu utvrđeno je kako mu se stanje pogoršalo i ne znam što ćemo i kako dalje. On je uvijek govorio da je sebi pronašao što mu pomaže, no to mu brane i tu smo gdje jesmo. Nitko ne zna što smo sve prolazili, ali moja sreća koju sad osjećam je velika zato što moj sin ne mora ići u zatvor i osjećam se smirenija - kroz suze je prokomentirala Zlata Luksetić odluku Kolinde Grabar Kitarović da joj pomiluje sina Huanita, koju je potpisala u petak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odluka o Huanitovom pomilovanju je donesena. Mama Zlata: Predsjednice hvala vam od srca!

Odluka o Huanitovom pomilovanju je donesena. Mama Zlata: Predsjednice hvala vam od srca! Više na http://bit.ly/2BR51ol Reporterka: Meri Tomljanović

Objavljuje 24sata u Petak, 22. veljače 2019.

Dodaje kako se nada da će država jednog skorog dana legalizirati ulje kanabisa koje bi, smatra, pomoglo mnogim ljudima poput njenog sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od Huanitovog odvjetnika Vladimira Gredelja doznajemo kako sad slijede 'tehnikalije' tj. potpisani dokument se mora proslijediti Ministarstvu pravosuđa i natrag. 

- Jako sam sretan i zadovoljan i kao profesionalac i kao prijatelj jer smo takav odnos stvorili. Dijelim Huanitovu sreću i sreću obitelji jer to što su oni prošli je bilo strašno. Nažalost, i dalje postoji stigma oko marihuane i teško možete prizvati ljude da vide i druge aspekte. Naravno da je marihuana u mnogim slučajevima štetna, ali treba osvijestiti javnost da u mnogim slučajevima može spasiti život, poput Huanitovog - rekao nam je Gredelj.

No, za aktivaciju zahtjeva za pomilovanje potrebno je da kazna stupi na snagu, što znači da Huanito mora ući u zatvor da bi iz njega bio pušten. 

- Huanito ima stav, nikako nije raspoložen da kroči u ustanovu zatvora koju zahtjeva forma procedure. Protivi se samoj pomisli da  mora ući u tu ustanovu jer smatra da je ovo što je do sad prošao bilo već previše i da bi društvo trebalo imati više razumijevanja pogotovo jer je jako bolestan i slab - rekao je Gredelj. 
Naime, predsjednica je, nakon što je sud Huanitu Luksetiću dosudio dvije godine zatvora jer uzgajao marihuanu, poručila da će ga pomilovati čim dobije molbu. Procedura je takva da se prvo treba pripremiti odluka koja ide na potpis predsjednici države. Potom se ta odluka šalje natrag u Ministarstvo pravosuđa, jer su oni to koji su temeljem zakona dužni obavijestiti podnositelja molbe o odluci, a potom je i objaviti u Narodnim novinama. 

Kolinda je pomilovala Huanita, a on ipak mora kročiti u zatvor
Kolinda je pomilovala Huanita, a on ipak mora kročiti u zatvor

Podsjetimo, Huanito Luksetić, koji boluje od multiple skleroze još od djetinjstva, osuđen je za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje, iako je se branio da marihuanu uzgaja zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.
Krajem 2017. riječki Općinski sud nepravomoćno ga je osudio na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, a tu presudu u siječnju ove godine potvrdio je riječki Županijski sud. 
No nakon reakcija javnosti i medija, predsjednica je najavila da će Luksetića pomilovati čim podnese molbu što je na kraju i učinila.
- Nikad neću zaboraviti kada su predsjednicu pitali da li je pročitala cijelu presudu i da li je svjesna da se radi o 15 kg marihuane, a ona je odgovorila da nije i da ne ulazi u odluke suda, ali da je sigurna da se nije radilo o prodaji. Toliko me ta izjava emotivno dirnula jer je ona od nadležnih bila jedina koja je vjerovala u istinu i zahvaljujući kojoj moj sin danas nije u zatvoru iz kojeg sigurno ne bi izašao živ - zaključila je mama Zlata,
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti