Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hvala svima. Bez podrške, moj sin bi sada negdje zapomagao'

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 12

Ovrha malodobnog Cesarea iz stana njegove majke u četvrti Pujanke, kojom je trebao biti vraćen ocu u Italiju, talijanskom državljaninu, odgođena je na neodređeno vrijeme

Nina Kuluz, majka sedmogodišnjeg Cesarea u utorak poslijepodne obratila se javnosti nakon što je danas više od tisuću ljudi došlo pred zgradu na splitskim Pujankama kako bi pokušali onemogućiti oduzimanje dječaka od majke, javlja Dnevnik.hr.

"Želim vam se svima zahvaliti što ste bili uz nas. Ja sam danas slomila. Moja borba traje od rođenja mog djeteta. Hvala svima na podršci. Bez svih ovih ljudi, moje dijete bi bilo odvedeno i negdje bi vrištalo i zapomagalo upomoć. Hvala Vandi koja je bila moj glas i snaga. Unijela je svoju ljubav i energiju da proširi poruku. Hvala braniteljima, Torcidi, taksistima, Severini, policiji, svima znanima i neznanima. Hvala i konzulatu u Milanu. Mene borba čeka, dobili smo samo na vremenu", kazala je Kuluz.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Istaknula je kako i dalje ne zna koji je pravi razlog zašto je ovrha odgođena. Rekla je kako očekuje reakciju svih državnih institucija.

"On je dječak koji ima 8 godina. On ima svoje mišljenje i želje i svakako bi ga se trebalo uvažiti. On je danas bio pod velikim stresom. Naravno da moje dijete ima i ocu i za njega bi bilo dobro da ima i oca. Ja sam mu poruku ostavila prije nego što smo otišli. Poručila sam mu da potraži pomoć za sav svoj gnjev i nezadovoljstvo životom", rekla je Kuluz.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Organizatorica prosvjeda Vanda Plazonić kazala je kako je terapeut poručio da bi odvajanje od majke bilo ravno gubitku života.

"Mi smo danas spasili jedan život", kazala je Plazonić.

Ovrha malodobnog Cesarea iz stana njegove majke u splitskoj četvrti Pujanke, kojom je trebao biti vraćen ocu u Italiju, talijanskom državljaninu, odgođena je na neodređeno vrijeme, izvijestila je ranije Plazonić, inače organizatorica mirnog okupljanja građana ispred zgrade u kojoj stanuje Cesare sa svojom majkom.
 

Komentari (246)
  • Majka kaze da je djecak cijeli dan pod stresom,A nije bio pod stresom sve ove godine skrivanja?.Sta je dijete osjecalo, o cemu je razmisljalo?.Cemu ga je ona naucila?Istina je , kada bi ga vratili ocu, on bi za dijete bio potpuni stranac, pa ipak mislim da se moraju poceti dogovarati u interesu djeteta,Mozda cu izgledati gruba, ali ja nemam povjerenju u ovu majku.Ona je unistila djetetovo djetinjstvo onoga trenutka , kada je otela dijete.

    27. 6. 2017,   19:15
  • Za sve vas kojima nije jasno što se ovdje ZAPRAVO dogodilo: otac i majka žive u Italiji, dobiju zajedničko dijete, nakon 1 godine se rastanu i sud donese odluku da dijete ostaje živiti sa ocem na adresi u Italiji, a da majka može bez ikakvih problema cijele dane boraviti sa djetetom. Majka potom bez znanja oca odlazi u Hrvatsku ambasadu u Italiji i dobiva putni list sa kojim uspjeva prijeći granicu i doći u Hrvatsku, zajedno sa jednogodišnjim djetetom. Otac, naravno, želi svoje dijete nazad i za majkom se raspisuje potraga. Ona,nadalje, tvrdi da ju je njezin suprug (otac tog djeteta) tukao, zlostavljao, da je alkoholičar i narkoman i da je zbog toga pobjegla... Na te navode se obavi sudsko vještačenje (ocu se uzimaju uzorci krvi, urina, vlasi kose itd) i zaključuje se da su navodi majke lažni...čak se obavi i psihološki razgovor sa njom jer također ona tvrdi da je muž bio nasilan prema njoj. I to se, naravno, pokaže neistinitim. I sad kad je svima jasno da ona samo hoće "izmusti" talijansku alimentaciju (čitaj: iznos od par tisuća kuna mjesečno), ajmo pozvat udruge i onemogućit provođenje zakona...

    27. 6. 2017,   19:53
  • sra nije ovo krivicno djelo otet djete i dat se u bjeg

    27. 6. 2017,   19:04