Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hvalio se prijateljima: Mladić iz Rijeke (18) zapalio dva Seata

On je 29. rujna na parkiralištu Delti prišao Seat Cordobi bez registarskih oznaka, unutrašnjost polio zapaljivom tekućinom pa otvorenim plamenom podmetnuo požar

Srednjoškolac Josip S. (18) iz Rijeka uhićen je jer je namjerno zapalio dva auta marke Seat, bez nekog povoda te pričinio štetu u visini od nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Novi list.

On je 29. rujna na parkiralištu Delti prišao Seat Cordobi bez registarskih oznaka, unutrašnjost polio zapaljivom tekućinom pa otvorenim plamenom podmetnuo požar. Vozilo je potpuno izgorjelo, a vlasniku je pričinjena šteta od 7500 kuna.

Čini se da je iz pukog hira i zabave zapalio i drugi Seat u noći na subotu, oko 2 sata, u Radićevoj ulici. Otvorenim plamenom zapalio je Seat Ibizu, koja je također uništena u požaru, a vlasnici vozila je pričinjena šteta od oko 40 tisuća kuna.

Sumnja se da je mladi Riječanin drugi auto zapalio nakon što je s prijateljima bio na zabavi. Prema dosad prikupljenim informacijama, on je s prijateljem hodao Radićevom ulicom, ulazio u otključana parkirana vozila, a jedan auto usput i potpalio.

Osumnjičenom je u istrazi zaplijenjen mobitel jer postoje preliminarne informacije da se prijateljima hvalio fotografijama zapaljenih auta koje ima spremljene u telefonu. 

U nedjelju poslijepodne, priveden je i pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc, na ročište na kojem se odlučivalo hoće li mu biti određen pritvor. Sutkinja ipak nije prihvatila prijedlog tužiteljstva koje je tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Riječanin će se braniti sa slobode, uz izrečene mu mjere opreza: jednom tjedno mora se javljati policiji i ne smije uspostavljati nikakve kontakte s ljudima koji će svjedočiti u postupku. Ne bude li se pridržavao toga, bit će smješten u istražni zatvor.

Komentari (40)
  • treba njemu par godina u čuzi da se nauči pameti, jer raditi takve stvari za koje je vlasnik ili vlasnica digao kredit i sl i još svjesno to išao raditi , nema druge nego čuza

    9. 10. 2017,   10:08
  • Velika šansa da postane ubojica ili silovatelj, ili jedno i drugo.

    9. 10. 2017,   10:08
  • mlađi punoljetnik iz fine obitelji prijatelji sudkinje

    9. 10. 2017,   10:10