Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hvar je jedna od najboljih europskih otočkih destinacija'

None Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it

Hvar se tako pozicionirao na visoko sedmo mjesto najboljih europskih otoka, ispred Mallorce, Sardinije, Malte, Ischie i drugih

Otok Hvar i dalmatinski otoci ponovno su se visoko pozicionirali na listi najboljih otoka u Europi. Ovoga puta, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure, Hvar i okolne otoke istaknuo je kao jednu od najboljih europskih otočkih destinacija. Hvaru, koji je već niz godina na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao sjajan odabir za obilaske otoka, popularni island hopping, ovo je još jedna potvrda izvrsnosti destinacije, objavila je Turističke zajednice grada Hvara.
 
Svake godine, povodom dodjela nagrade „World's Best“ magazina  Travel+Leisure, njihovi čitatelji daju glasove za svoje omiljene destinacije, temeljeći ih na prirodnim i kulturnim atrakcijama, ponuđenim aktivnostima, plažama, hrani, srdačnosti i sveukupnoj vrijednosti.

Hvar se tako pozicionirao na visoko sedmo mjesto najboljih europskih otoka, ispred Mallorce, Sardinije, Malte, Ischie i drugih. Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je na ovu listu staviti 15 otoka, ističući kako je europsku kulturu, povijest i hranu najljepše doživjeti na ovim otocima. Na prvome mjestu, prema glasovima posjetitelja, nalazi se grčki otok Milos.

Tema: Hrvatska

Komentari (6)
  • Što jest jest predivno. Na žalost tu ljepotu ne može vidjeti velika većina našeg pučanstva

    12. 7. 2019,   20:19
  • najskuplji

    12. 7. 2019,   21:57
  • jedan od najljepših otoka

    12. 7. 2019,   19:48