Obavijesti

News

Komentari 985

"Hvatska bi trebala ukinuti status nacionalnih manjina"

"Hvatska bi trebala ukinuti status nacionalnih manjina"
1

Svi manjinci koji imaju državljanstvo RH su politički Hrvati, a oni bez državljanstva su naši gosti. Nikome ne može biti ni bolje ni gore zato što je manjinac, kaže

VIDEO

Zastupnica u Europskom parlamentu i izgledna buduća predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u razgovoru za tportal iznijela je vlastita izborna očekivanja.

- Svojim programom i projektima ciljat ćemo na one birače koji ostaju doma jer nemaju za koga glasovati. Nećemo isključivo privlačiti birače drugih desnih stranaka jer je taj kolač premalen i već je prilično podijeljen. Svojim radom i programom probudit ćemo savjest apstinenata kako bi izašli na izbore i glasovali za nas. Mislim da ćemo ostvariti dobar rezultat. Meni je ovo treća stranka, ali nisam promijenila svoj svjetonazor ni način djelovanja. Najlakše bi bilo da sam ostala gdje sam bila; ovo je teži put, ali časniji. Svjetonazor je isti - konzervativizam nije ideologija, nego način života.

Objasnila je zašto smatra da bi se u Hrvatskoj trebao ukinuti status nacionalnih manjina.

-  Svi manjinci koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske su politički Hrvati, a oni bez državljanstva su naši gosti. I nikome onda ne može biti ni bolje ni gore zato što je manjinac ili pripadnik većinskog naroda. Svi smo u tom slučaju ravnopravni i zajednički radimo na boljitku ove države. Manjinci ne bi glasovali po naputku nekoga iz Srbije ili neke druge strane države, već bi u Saboru branili interese Republike Hrvatske i svih njezinih građana. Ne bi onda imali problema ni pri zapošljavanju jer netko ne bi mogao dobiti posao samo zato što je manjinac ili etnički Hrvat. Poslove treba zaslužiti stručnošću i predanošću poslu, a postupci zapošljavanja trebaju biti transparentni. I kažnjavati ako netko nije dobio posao zbog nacije, porijekla, spola i dr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje je li se čula s novoizabranom predsjednicom Grabar Kitarović, odgovorila je potvrdno.

- Jesam. Ne gnjavim je, ima posla. Nisam od onih koji hodaju za pobjednicima. Zadovoljna sam što je pobijedila i pokazalo se da je točno ono što sam govorila, da je Hrvatska spremna za ženu predsjednicu. Malo će to sad ipak biti drugačije. Žene nemaju velik ego. Vjerujem da će izabrana predsjednica saslušati sve s dobrim prijedlozima. Mislim da su žene inače socijalno osjetljivije, a u Hrvatskoj je to danas najpotrebnije. Sjest će sa svakim i natjerati druge da rade. 

Tomašić je ponudila i svoj pogled na nedavni gaf buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je sve građane Hrvatske prozvala 'Hrvatima.'

- Istina je da su svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo politički Hrvati. Ja se u Kanadi nikad nisam osjećala građankom drugog reda kad bi premijer rekao My dear fellow Canadians. Dapače, tek je takav pristup prema nama drukčijeg etničkog podrijetla bio znak da smo široko prihvaćeni u kanadskom društvu. Imali smo svoje kulturne autonomije, ali smo pred zakonom bili jednaki, ne jednakiji. U politiku nitko ne bi trebao ulaziti zato što je manjinac i želi pomoći isključivo ograničenom broju ljudi s kojima dijeli krvna zrnca, nego zato što želi bolje sutra za svoju državu i društvo u cjelini, rekla je Tomašić.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 985
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.