Obavijesti

News

Komentari 134

HVIDRA: SDSS je nepoželjan; HNS: Ovo je napad na manjine

HVIDRA: SDSS je nepoželjan; HNS: Ovo je napad na manjine
1

SDSS nije poželjna stranka u RH, službeni je stav HVIDRA-e, iz koje kažu kako Pupovcu smeta 'za dom spremni', a ne smetaju mu 'ustaške kune'. Stigle su i prve reakcije nakon kontroverzne presice

VIDEO

HVIDRA je na press konferenciji u Zagrebu u petak od DORH-a zatražila da provjeri ima li elemenata kaznenog djela u izjavama Milorada Pupovca, a to traže i od ministra pravosuđa Bošnjakovića. 

- Pupovcu smeta pozdrav 'Za dom spremni', a 'ustaške' kune u džepu ga ne smetaju. Nismo mi tu ni za kakvo potpirivanje, mi želimo smiriti strasti, smatramo da su nacionalne manjine dobrodošle i da trebaju biti u svakoj vladi, ali nismo sretni sa činjenicom ako nacionalna manjina ne poštuje zakone Republike Hrvatske, ako je progresivna kao ova, ako zaboravlja šta su napravili prije 30 godina braća Milorada Pupovca i ostali - mi to nismo zaboravili. SDSS nije poželjna stranka Republici Hrvatskoj i relevantni predstavnik svih Srba u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e RH Josip Periša.  prenosi N1.

Pokretanje videa...

05:48

Iz HVIDRA-e su napali Pupovca i SDSS za koji kažu kako je protivan ustavu RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- SDSS je podržao izjave Pupovca, oni su protivni Ustavu RH, podsjećaju nas na SDSS iz devedesetih koji je počeo krvavi rat na ovim prostorima.

HNS: Ovo je apsolutno nedopustivi napad na manjine

Nije dugo trebalo da na HVIDR-inu presicu stignu reakcije. Iz HNS-a kažu kako je ovo apsolutno nedopustivi napad na manjine.

- HNS kao liberalna stranka želi jasno istaknuti da današnji istup HVIDR-e, koja traži preispitivanje elemenata kaznene odgovornosti u izjavama Milorada Pupovca i ističe da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj, smatramo još jednim nedopustivim verbalnim napadom na nacionalne manjine u Hrvatskoj, svjesnom podizanju tenzija u društvu i retorikom koja ne priliči 21. stoljeću i to najoštrije osuđujemo - rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HNS-a, iz kojeg dodaju:

- HNS će uvijek biti na strani svih manjina – vjerskih, nacionalnih, seksualnih i bilo kojih drugih, jer smatramo da je svaka demokracija snažna onoliko koliko su snažna prava manjina u nekom društvu.

IZ HNS-a kažu i kako su vidjeli nešto pozitivno u presici HVIDRA-e.

- Izgleda da su ozbiljno počeli osuđivati ustaštvo, NDH i svaku aluziju na taj nedemokratski režim. To nam daje za pravo vjerovati da će ubuduće svaki istup ljudi poput Marka Skeje, Dražena Keleminca, uzvik „Za dom spremni“ i isticanja slova U, jednako žustro osuditi i tražiti preispitivanje kaznene odgovornosti - kažu u HNS-u.

Izostanak takvih reakcija u budućnosti mogao bi dovesti u pitanje njihovu stvarnu brigu i motive koji stoje u osudi ustaškog režima, dodaju iz HNS-a.

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag