Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HVIDRA traži ispriku Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om

Iako su premijer Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jučer razgovarali i za sada nema govora o razvrgavanju koalicije, stižu zahtjevi za prekidom suradnje, ali i za kazneni progon šefa SDSS-a.

HVIDR-a, kojoj je na čelu saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, osudila je izjavu Milorada Pupovca (SDSS) da "Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti". Od Pupovca traže ispriku, a ako do ne dođe od premijera Andreja Plenkovića odluku o raskidu koalicije sa SDSS-om. 

INTERVJU Milorad Pupovac: Hrvatska je čimbenik nestabilnosti u regiji

- Iako smo i prije upozoravali na neprimjerene izjave Milorada Pupovca, zadnjim je istupima imenovani prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije  - navodi se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama krovne braniteljske udruge.

Zagreb: Andrej Plenković i Zdravko Marić o novim poreznim reformama 'RAZGOVARAT ĆU S PUPOVCEM' Plenković: Nedopustivo je da se Hrvatska uspoređuje s NDH

HVIDRA traži reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata kaznene odgovornosti šefa SDSS-a, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

- Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima Republike Hrvatske, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca - poručeno je iz HVIDRA-e.

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata najoštrije su osudili "sramotne izjave Pupovca, saborskog zastupnika, predsjednika SDSS-a i koalicijskog partnera Vlade RH, koji je u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba prije par dana izjavio da „Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu“, kako je rekao,“ važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.“

Podsjećaju i da je Pupovac je u intervjuu ponovio isto što i na konferenciji za tisak u petak kada je povukao poveznicu između sadašnje Republike Hrvatske i režima NDH rekavši kako ne bi želio da “ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima“.

 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (163)
  • Bolje nam objasni od kud tvom pokvarenom sinu hotel.

    30. 8. 2019,   10:53
  • Kao Hr branitelj bih želio reći da je najveća greška to što su branitelji dopustili da udruge branitelja postanu produžena ruka politike, prvenstveno Plave Partije ADZa i šačice prodanih duša unutar tih udruga, kao što je selj. čina Đakić i njemu slični... Hrvatski branitelji su uvijek za zajedništvo i Hrvatsku, a protiv politikanstva i podjela koje plasiraju Plava i Crvena Partija...

    30. 8. 2019,   11:22
  • predsjednik hvidre iz hdz-a kojeg 99 posto branitelja ne mogu smislit.. i njegov sin ponos i dika

    30. 8. 2019,   10:47