Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I-a, i-a biznis: Radi kremu i sapune od magarećeg mlijeka

None Foto: Daniel Kasap/Pixsell 3

Obitelj Ciganović iz Ivanić-Grada započela je neobičan, ali uspješan biznis nakon što je Neven naslutio da će ostati bez posla. Danas njihova farma broji 12 magaraca

Cijela obitelj mi se smijala. Mislili su da fantaziram, rekao je Neven Ciganović (31) kad je prije nepunih godinu dana odlučio napraviti kremu od magarećeg mlijeka.

S uzgojem magaraca Neven i supruga Katarina (27) počeli su prije dvije godine nakon što je Neven posumnjao da će uskoro ostati bez posla. Slutnje su se ostvarile. Njihova farma u Ivanić-Gradu sada broji 12 magaraca.

- Preselili smo se u kuću s okućnicom i htio sam da djeca počnu jahati. Poni mi je bio preskup pa smo se odlučili za magarca - smijući se govori Neven.

No nije sve stalo na jahanju. Kćerima Miji (6), Luni (4) i Oriani (2) počeli su davati magareće mlijeko, ubrzo su se i susjedi počeli raspitivati mogu li ga kupiti.

Neven nije htio stati samo na mlijeku nego je blagodati tog zdravog napitka odlučio ponuditi i u kremi. Razvoj kreme je potrajao jer su Ciganovići htjeli da bude prirodna i bez aditiva i konzervansa što brojni stručnjaci nisu smatrali mogućim. Ipak su uspjeli pa razvijaju imanje.

Uspješno prodaju i sapune od magarećeg mlijeka. Magareće mlijeko bogato je vitaminima, kalcijem i fosforom. Dodaje se prehrani da pojača imunitet, a preporučuju ga i za liječenje astme, bronhitisa i drugih tegoba. I Kleopatra se kupala u magarećemu mlijeku kako bi očuvala svoju ljepotu i mladost.

-  Kremu smo htjeli promovirati kao antiage kremu, a ispalo je da je super za niz stvari na koje nismo ni pomislili - kaže Katarina.

Njihovi kupci kremu koriste za ublažavanje simptoma kroničnih upala kože, osipa od pelena te kao kremu poslije brijanja.


Komentari (42)
  • Čovjek se bavi nećim novim, poštenim i poduzetan je a vama je to sprdancija i smiješno :/ Ajmo Hrvati u shoping centre i gledati kako je susjed kupio novu mazdu 6 jel je samo to u životu bitno, a nakon toga na na kavu i laprdati kako nema posla u našoj državi gdje svi ionako samo kradu. Navečer na facebook i stiskati like na anonymouse i likeom podržavati ljude što nisu dobili godinu dana plaču... Tko se bori u životu i pokušava sa nečim inovativnim je budala, a ako se, nedaj bože, obogati onda će biti lopov... BTW magareće mlijeko stvarno pomaže kod bronhitisa, pitajte liječnika ili gutajte raznorazne medikamentozne preparate, nemojte probati nešto prirodno, to vam može samo naškoditi...

    12. 3. 2012,   22:14
  • Pa biznis je biznis... bilo MAGAREČI ili bilo kakav,glavno da ne žica subvencije i slično...samo da nije lopovski...al čovjek bar radi...ak im ide, sretno im bilo...bar ima posao!!!

    12. 3. 2012,   21:38
  • Od magarca mlijeko,kreme... Ma BRAVO! Tako divna i umiljata zivotinja bespotrebno stavljena na marginu. Cestitam na promociji!

    12. 3. 2012,   20:03