Obavijesti

News

Komentari 15

I banke su slavile nogometaše: Peglale se kartice, dizali krediti

I banke su slavile nogometaše: Peglale se kartice, dizali krediti
1

Nakon prolaska Vatrenih u četvrtfinale info telefoni su se užarili. Klijenti su masovno tražili povećanje limita na karticama, kako dnevnih tako i mjesečnih, kazao je izvor za tportal

VIDEO

Od srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu najviše su profitirali trgovci i putničke agencije, no dio kolača potrošačke manije uzele su i domaće banke, koje je tportal upitao jesu li im rasli nenamjenski gotovinski krediti u razdoblju od 15. lipnja do 15. srpnja.
Bankari naravno ne znaju na što je potrošen novac iz nenamjenskog kredita, pa rast kredita ne treba pripisivati samo Svjetskom prvenstvu i pričama o masama ljudi koji dižu kredite kako bi otputovali u Rusiju. 

Svi su trošili: Vatreni zabijaju, a Hrvatima se diže - potrošnja!
Svi su trošili: Vatreni zabijaju, a Hrvatima se diže - potrošnja!

Iz Addiko banke doznajemo da je bilo klijenata koji su pokazali interes za put u Rusiju te da im gotovinski krediti stabilno rastu od početka godine.  

- Kartična potrošnja također bilježi rast u odnosu na lanjski lipanj - vrijednost transakcija kartica u lipnju bila je pet posto viša nego lani - kazali su u Addiku. 

Tportal doznaje da su i druge banke zabilježile fenomen veće potrošnje po karticama, što se da direktno povezati s nastupima naše nogometne reprezentacije. 

- Nakon prolaska Vatrenih u četvrtfinale info telefoni su se užarili. Klijenti su masovno tražili povećanje limita na karticama, kako dnevnih tako i mjesečnih, što se da povezati s povećanom potrošnjom koju je izazvala 'nogometna euforija' - kazao je izvor za tportal.
U Erste banci u posljednjih mjesec dana u odnosu na prošlu godinu rast plasmana gotovinskih kredita povećan je za 25 posto u volumenu i 80,4 posto u broju kredita, no oni to ne stavljaju u izravnu vezu sa Svjetskim prvenstvom. 

- S obzirom na poboljšane uvjete gotovinskih kredita i osjetan rast cijelog tržišta, kao i činjenicu da je riječ o vrsti kredita za koju nemamo evidenciju o namjeni, teško je rast plasmana povezati izravno sa Svjetskim nogometnim prvenstvom. S druge strane, sigurno je da su Svjetsko prvenstvo, kao i planirani godišnji odmori, u određenoj mjeri utjecali na rast plasmana gotovinskih kredita - kazali su.
U drugoj najvećoj domaćoj banci, Privrednoj banci Zagreb, kažu kako je potražnja za gotovinskim i brzim kreditima općenito dobra i kontinuirana - od početka godine ima ih 45 posto više. Za proteklih mjesec i pol ne navode točnu brojku, no kažu da je rast 'zamjetan'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"