Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I Baotić napustio vodstvo Peveca nakon mjesec dana

None Foto: Anto Magzan/VLM 3

Josip Baotić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave. Radnici Peveca u Bjelovaru najavili su kako od srijede idu u štrajk

Josip Baotić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave Pevec grupe, a razloge ostavke će priopćiti javnosti na konferenciji za novinare u 14.30 sati. Baotić je planirao postići dogovor s vjerovnicima no pregovori su krenuli krivim smjerom zbog čega se zatvorio niz trgovačkih centara, a nezadovoljni radnici za srijedu su najavili štrajk. Baotić je tek mjesec dana bio na čelu tvrtke, a njegov prethodnik Vladimir Šelebaj samo tjedan. Prije Šelebaja, predsjednik uprave bio je vlasnik tvrtke, Zdravko Pevec.

RADNICI PEVECA U BJELOVARU U ŠTRAJKU
Sindikat koji zastupa 50-tak preostalih radnika u bjelovarskom Prodajnom centru Pevec, najavio je od srijede štrajk, kazao je Goran Karadža, zamjenik sindikalnog povjerenika. Osim štrajka radnici će zatvoriti centar. Ujedno se ispričava Bjelovarcima, ali ih moli i za razumijevanje zbog ovakve odluke, jer je to jedini način da radnici dobiju tri zaostale plaće, za rujan, listopad i sada već  za studeni.
- Nismo još donijeli odluku na koliko ćemo zatvoriti vrata kupcima, ali ćemo ustrajati u odluci da se iznađe rješenje i prekine agonija. Solidariziramo se i s ostalim zaposlenima u drugim centrima i ukoliko vlasnici ne poduzmu mjere koje će nas zadovoljiti, podnijeti ćemo Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja - precizirao je daljnje namjere uposlenika G. Karadža.

Komentari (3)
  • Kada će radnici dobiti plaću ?

    1. 12. 2009,   14:12
  • Evo Đurđi Adlešić posla,sad ima šta radit!

    1. 12. 2009,   14:27
  • Stečaj je jedino rješenje. Sve što se može prodati nek se proda da se namire PRVENSTVENO DOBAVLJAČI, a onda radnici. Država nek dobije mrvice koje ostanu jer je ona najvećim dijelom kriva za nastajanje takvih staklenih mastodonata. Sad su na redu ostali megalomani koji duguju milijarde dobavljačima i na konto toga isplaćuju plaće i bogovski žive. Vrijeme je da se dečki dovedu u red. Nitko nije pitao dok su se zatvarale stotine malih dućana koji su zajedno imali više radnika nego Pevec zbog njegovih dampinških cijena. NEPROCJENJIVO.

    1. 12. 2009,   14:51