Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I dalje se bore za život radnika koji je pao u bazen s kiselinom

None Foto: Željko Rukavina/24sata

Bez svijesti je jer su vjerojatno bolovi tako teški da ih ne bi mogao podnijeti – rekao nam je brat stradalog Tomislava E. (39) koji je u četvrtak pao u bazen s kiselinom. Zbog bolova je u induciranoj komi

Obitelj Tomislava E. (39), radnika đurđevačke tvrtke Kotlar, koji je u četvrtak pao u bazen s kiselinom te je s opeklinama vozilom Hitne prevezen u koprivničku bolnicu, kaže nam da su ga zbog bolova stavili u induciranu komu.

- Bez svijesti je jer su vjerojatno bolovi tako teški da ih ne bi mogao podnijeti – rekao nam je brat stradalog, koji radi u istoj tvrtki, a koji u trenutku nesreće nije bio u blizini. On, kao i ostali članovi obitelji, a prije svih supruga i dvoje malodobne djece, strepe za njegov život, ali se nadaju najboljem.

Policija nam je rekla kako je radnik izgubio ravnotežu i pao u bazen dubok oko metar i pol ispunjen 20-postotnom solnom kiselinom koja se koristi u procesu proizvodnje metalnih dijelova kao otapalo za kamenac i koroziju. Najopasnija je ako uđe u dišne puteve i tad predstavlja golemu opasnost po život. Na mjesto nesreće izašla je i inspekcija rada koja će utvrditi sve okolnosti nesreće.

Komentari (23)
  • Bitno da inspekcija zaštite na radu maltretira firme koja rade u uredima ako nemaju označen izlaz, a ovakve stvari opasne po život puštaju.

    26. 10. 2018,   23:50
  • Koje sranje. Ljudi stvarno rade svakakve opasne poslove. Mala nepažnja i eto ti. Iskrene želje za oporavak

    26. 10. 2018,   22:40
  • Pretpostavljam da je zakazala zaštita na radu. Ne bi li takav bazen s kiselinom trebao biti ograđen zaštitnom ogradom, a dijelove koje treba tretirati kiselinom, spuštati dizalica ili neki slični stroj.

    26. 10. 2018,   22:55