Obavijesti

News

Komentari 1

'I dalje tragamo za voditeljem brodice koji je ozlijedio ronioca'

Zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika, D.B., koji je ozlijeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, ronilac je spašen, kažu iz ministarstva mora o nesreći koja je zgrozila javnost

VIDEO

Nakon što je preko njega prošao zasad nepoznat brodu Pašmanskom kanalu, ronilac je teško ozlijeđen. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sada je objavilo detalje nesreće .

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je jučer resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o teškoj nesreći u Pašmanskom kanalu, između otočića Frmić i Planac gdje je nepoznata brodica prešla preko ronioca te se odmah udaljila u nepoznatom smjeru, dok je ronilac spašen brzom reakcijom poznanika i prevezen u Biograd na moru, odakle su ozlijeđenog u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, prema Općoj bolnici Zadar - kažu u ministarstvu.

Dojavu o nesreći, kažu, službenici MRCC Rijeka zaprimili su od Postaje pomorske policije Zadar jučer, 23. lipnja u 18.05 sati, o čemu su odmah izvijestili službenike Lučke kapetanije Zadar.

Temeljem dostupnih informacija, kapetanija je s pomorskom policijom, tijekom jučerašnjeg dana započela očevid o uzrocima nesreće, a ukoliko se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u policijskoj nadležnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako se točna pozicija detaljno utvrđuje u sklopu očevida, s obzirom da je udaljenost između dva otočića 0,9 nautičkih milja, odnosno 1665 metara, sa velikom vjerojatnošću pretpostavlja se da je motorna brodica, u trenutku nesreće glisirala tijekom plovidbe između otočića, zbog čega je bila umanjena mogućnost da voditelj brodice pravovremeno uoči ronioca i promjeni smjer, čime bi vjerojatno bilo izbjegnuto teško ozljeđivanje ronioca E.M. (29), koji je u ovoj nesreći pretrpio ozljedu desne ruke i desnog koljena - ističu.

Dodaju da je, zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika, D.B., koji je ozlijeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, ronilac spašen. 

- Spasitelj je uvelike pomogao istražiteljima, kojima je dao sve njemu poznate informacije o trenutku nesreće, poziciji i opisa plovila, koje je prešlo preko ronioca - tvrde u ministarstvu, hvaleći spasitelja. 

Zaključuju kako je istraga je u tijeku te kako i dalje traje potraga za počiniteljem i njegovom brodicom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...