Obavijesti

News

Komentari 9

I Egipat se ispričao: Ostaci koje smo našli ne pripadaju avionu

I Egipat se ispričao: Ostaci koje smo našli ne pripadaju avionu
6

Egipatski predsjednik naredio je da ministarstvo civilnog zrakoplovstva, vojni centar za potragu i spašavanje i mornarica poduzmu sve potrebne mjere kako bi pronašle ostatke zrakoplova

VIDEO

Predsjednik grčkog Odbora za zračnu sigurnost rekao je u četvrtak da ostaci pronađeni u moru južno od otoka Krete nisu dijelovi zrakoplova Egyptaira čime je opovrgnuo prethodnu objavu aviokomapnije iz Egipta čiji je predsjednik naredio mobilizaciju svih raspoloživih snaga u potragu za nestalim putničkim zrakoplovom. 

- Do sada analiza pronađenih ostataka pokazuje da ne pripadaju zrakoplovu, egipatski kolega mi je u posljednjem kontaktu oko 18.45 po srednjoeuropskom vremenu potvrdio da nije dokazano da su ti ostaci s leta Egyptaira - rekao je taj dužnosnik.

Ranije je Egyptair na društvenoj mreži Twitter objavio da su grčke vlasti pronašle "plutajući materijal" i pojaseve za spašavanje te da bi to mogli biti ostaci zrakoplova. Nakon demantija i Egipat se ispričao i objavio kako pronađeni dijelovi ne pripadaju nestalom zrakoplovu.

- Pronađen je komad drva i tkanine - rekao je dužnosnik grčkog Odbora za zračnu sigurnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi naredio je u četvrtak navečer da ministarstvo civilnog zrakoplovstva, vojni centar za potragu i spašavanje, mornarica i njihove zračne snage poduzmu sve potrebne mjere kako bi pronašle ostatke zrakoplova, javlja Reuters.

U priopćenju iz Sisijeva ureda stoji da ministarstvo civilnog zrakoplovstva mora osnovati istražni odbor koji odmah treba početi istraživati uzroke nestanka zrakoplova. 

Na letu na liniji Pariz-Kairo zrakoplov EgyptAira nestao je u četvrtak s radara nakon što je napustio grčki zračni prostor i nekoliko minuta nakon ulaska u egipatski zračni prostor.

Zrakoplov je poletio u srijedu navečer u 23.09 sati s pariške zračne luke Charles de Gaulle. Nestao je u 2.30 sati u četvrtak s visine od 11.280 metara.

Na popisu putnika je 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana te po jedan državljanin Britanije, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira. Kanadska vlada potvrdila je u četvrtak navečer da su u zrakoplovu bila dva kanadska državljana. Ranije se govorio o jednom putniku iz Kanade. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina