Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"I Jakovina je dobio poticaje, a uzgojem višanja se nije bavio"

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Nisam korisnik poticaja, niti je to moja tvrtka. Sredinom 90-tih moja je obitelj bila vlasnik voćnjaka, ali on više nije u našem vlasništvu, brani se ministar T. Jakovina

Antun Janković, voćar iz Kruševice kod Slavonskog Broda, tvrdi kako je i ministar Tihomir Jakovina dobio iz državnog proračuna 60.000 kuna poticaja za sadnju višanja. Janković je rekao da je Jakovina prije osam godina dobio poticaj za zemlju od pet hektara, ali da se uzgojem višanja nikad nije bavio.

- Budući da je Jakovina imao poljoprivrednu trgovinu, uvezao je sadnice iz Srbije i posadio ih. Međutim, nikada ih nije obrezao, pokosio, ni prskao. Nijedan kilogram višanja nitko tamo nije nabrao, a pet hektara je velika površina. U normalnoj proizvodnji ondje se može nabrati 10 vagona višnje. To je 350.000 kuna. Ogromna površina koja je upropaštena! - rekao je Janković za Večernji list. Ogorčen je jer je i on iste godine tražio poticaj, ali ga nije dobio.

Ministar Jakovina odbacio je Jankovićeve optužbe.

- Nisam korisnik poticaja, niti je to moja tvrtka. Sredinom 90-tih moja je obitelj bila vlasnik voćnjaka, ali on više nije u našem vlasništvu - rekao je kratko Jakovina. No, početkom godine je u intervjuu za Večernjak izjavio kako je njegova obitelj krajem 90-tih i sama bila korisnik poticaja za voćnjak.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Komentari (169)
  • Uzeo poticaj pa prodao voćnjak . Bravo majstore. A to je samo ono što se saznalo. Svi ste isti . Vlast i bogatstvo a narod neka skapava i radi za vas.

    25. 2. 2012,   23:29
  • PREVARANT

    25. 2. 2012,   22:57
  • Kako nam Vladina ekipa , za internetske odnose s javnošću , lupa minuse . A paše im i boja minusa.

    25. 2. 2012,   23:39