Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I oni žele živjeti: Kujica Malina pomaže svima koji su kao ona

None Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell 3

Tomislav i Sunčica, osim Maline, imaju i pse Đuku, Bugija i Karija koji hoda na tri noge, papigu, zamorca, tvora i pet mačaka. I svi obožavaju kujicu Malinu

Mi najbolje znamo koliko smo se napatili s našom Malinom. Svi su je otpisali, a ona se ipak preporodila i, zahvaljujući kolicima koja smo joj izradili, bezbrižno trčkara naokolo.

Marko Mrkonjić/Pixsell

Ovako nam govore mladi osječki veterinar Tomislav Deže (29), zaposlen u veterinarskoj ambulanti Dr. Dolittle, i njegova djevojka Sunčica Tijardović (34), koji su došli na odličnu ideju - osnovat će udrugu koja će se na razini cijele Hrvatske baviti zbrinjavanjem odbačenih životinja invalida. Takve životinje nitko neće i najčešće ih se ostavlja da u mukama umru zgažene pored ceste. Udruga bi se trebala zvati “Malina pomaže”, a slogan će biti “I invalidi mogu normalno živjeti”. Prema Sunčicinim i Tomislavovim riječima, i životi stradalih životinja vrijede kao i svaki drugi te se za njih nipošto ne smije govoriti o eutanaziji kao jedinom rješenju njihovih problema. Njihova kujica Malina danas ima registraciju na kolicima na kojoj piše Srcolomka, a na Facebooku, na stranici Malina on Wheels, gotovo 3000 ljudi svakodnevno prati svaku objavu koja se odnosi na njezin život. Objavljuju se i pozivi za udomljavanje životinja koje su stradale i postale invalidima.

Marko Mrkonjić/Pixsell

- Otkako smo počeli objavljivati takve pozive, kao da se povećao broj stradalih životinja. No odlučniji smo da ih sve zbrinemo i udomimo. I ta udomljavanja jako brzo profunkcioniraju. Ne prođe ni jedan sat, a da ne riješimo problem - govore nam Sunčica i Tomislav.

Komentari (26)
  • svako tko ima psa i brine se o njemu znaju da su oni naši najvjerniji prijatelji

    26. 1. 2016,   19:43
  • ❤️ za sve psiće

    26. 1. 2016,   19:14
  • još ima dobrih ljudi

    26. 1. 2016,   19:32