Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I šef Laburista državi dužan 333.000 kn: 'Sve ću to platiti'

None Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Laburisti su za zaštitu radnika, a Tomislav Končevski nije platio 30.000 kuna poreza i 303.000 kn doprinosa. 'Nisam imao mogućnosti ranije platiti', objasnio je Končevski

Jedina smo stranka bez afera i birači trebaju znati. Sjetite se ovog popisa 11 .9.! Poruka je to predsjednika Laburista Tomislava Končevskog za izbore uz pobrojene afere.

Pokazalo se da Končevski ipak ima jednoga kostura u ormaru. Iako se zalažu za zaštitu radnika, laburistički šef je ostao državi dužan 333.479 kuna. I to baš za doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje - 302.866 kuna. Dodatno je za porez i prirez ostao dužan 30.613 kuna. Doduše, dužan za doprinose za samog sebe, kaže nam Končevski.

- Imao sam ugostiteljski obrt koji sam zatvorio prije 10 godina i otad mi je ostao taj dug. Nisam sam sebi mogao plaćati doprinose i za taj novac neću imati staž. Planiram podmiriti svoj dug i od njega na bježim - kaže nam Končevski.

Pitamo ga kako nije dosad već otplatio dugove i kako to da je baš on, koji se zalaže za zaštitu radnika i kažnjavanje neplatiša, ostavio dug.

- Nisam imao mogućnosti ranije platiti. Za dug jamčim svojom imovinom i on neće biti oprošten. Porezna predugo vodi postupak, dio je već trebao biti u zastari. Prije 10 godina sam pokušao biti ugostitelj, ali je jako teško išlo i zato nisam plaćao doprinose sebi - objašnjava Končevski.

Ipak, naš čitatelj koji nam je dojavio informaciju povukao je veoma jasnu paralelu.

- Ostao sam dužan dvije TV pretplate i dobio ovrhu. Za političare očito isti zakon ne vrijedi - kaže.  

 I HDZ-ovac Culej kaže da će platiti     

Supruga HDZ-ovca Steve Culeja ostala je dužna 191.000 kuna. Zatvorili su obrt i na novu tvrtku nastavili voditi isti kafić u Jarmini. Culej kaže da je dug za doprinose nepravedan, ali da će ga vratiti.     

Komentari (75)
  • Eto i takvi traže da ljudi glasaju za njih. Lopine vulgaris.....

    7. 9. 2016,   16:36
  • "Odlucio sam uci u politiku kad sam skuzio da se ne zivi od postenog rada,a ovo mi jee otvara prilika za upast u teglu meda.I zato svoj glas dajte meni "...zivila Hrvatska

    7. 9. 2016,   16:33
  • Nada se ulasku u Sabor pa će polako odvajat od plaće za dug.

    7. 9. 2016,   16:30