Obavijesti

News

Komentari 54

I službeno koalicija: Kukuriku šefovi potpisali su sporazum

I službeno koalicija: Kukuriku šefovi potpisali su sporazum
4

Kukuriku koaliciju potpisali su šefovi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a. Čelnici stranaka ističu da će zalagati za jak gospodarski rast i borbu protiv korupcije

VIDEO

Deklaraciju "Savez za promjene" u utorak su ujutro u Kastvu u Gradskoj vijećnici potpisali Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja. Ovo je i formalni ugovor o sklapanju koalicije SDP-HNS-IDS-HSU. 

- Mi kao predsjednici političkih stranaka bliskih svjetonazora i sličnih programa, objavljujemo odluku svojih stranaka o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore zastupnika za Hrvatski sabor - izjavili su čelnici stranaka.

Šefovi stranaka zalagat će se za decentralizaciju, jak gospodarski rast i borbu protiv korupcije. Šef SDP-a istaknuo je kako Kastav nisu slučajno odabrali za mjesto potpisivanja jer je on 'grad pismenosti i grad preporoditelja'. 

- Nećemo reći da želimo stabilnu Hrvatsku, jer riječ stabilno se koristi kod pacijenata, a mi ne želimo da Hrvatska bude pacijent. Želimo da ona bude moderna i čvrsta članica Europske unije. Ovdje svjedočimo sklapanju Kukuriku koalicije kao simbola novog rađanja i zore - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit novinara hoće li im birači zamjeriti što danas nisu u Saboru u trenutku odluke o proračunu, Radimir Čačić je rekao: 

- 77 žigosanih donijet će odluku o proračunu. Donijet će beznađe i očaj, dok mi danas u Kastvu građanima donosimo nadu u bolje sutra - rekao je.

- Odlučili smo stvoriti izborno zajedništvo i na temelju svojih postojećih političkih programa  građanima ponuditi konkretna rješenja.  Više nitko ne vjeruje da je sadašnja vlast, koja je proizvela krizu gospodarstva i krizu društva, sposobna ponuditi i provesti potrebni oporavak. Stoga su parlamentarni izbori nužni što prije. Radnici koji su izgubili radna mjesta, potplaćeni i neplaćeni radnici i svi oni ugroženoga životnoga standarda i položaja u društvu, od izbora očekuju promjene društvenih i gospodarskih vrijednosti - zaključili su šefovi Kukuriku koalicije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a