Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I to je moguće na Stradunu: Za stalne goste besplatan sladoled

Vlasnik Sladoledarnice Dubrovnik na Stradunu godinama uveseljava susjede i djecu. Tu smo desetljećima, normalno je da ljude koji su nam stalni gosti počastimo sladoledom po ovim vrućinama, kaže vlasnik

Nakon priče o konobaru koji djevojčici nije želio sladoled naplatiti 38 kuna, iz Dubrovnika stiže još jedna lijepa priča obitelji Hajdari. Više od pola stoljeća prodaju sladolede u Dubrovniku - nekad su to radili u poznatoj “butigi” u Širokoj ulici, a zadnjih desetak godina premjestila se Sladoledarnica Dubrovnik na sam Stradun.

Mladi vlasnik Senad poznat je po lijepom običaju - stalnim kupcima, a često i lokalnoj djeci, sladoled daje besplatno!

Na Stradunu, usred sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ne vidimo u tome ništa čudno. Tu smo godinama, desetljećima, normalno je da ljude koji su nam stalni gosti, koje viđamo svaki dan, počastimo sladoledom po ovim vrućinama. To su nam susjedi, ne mora zarada biti na prvome mjestu - kaže vlasnik Sladoledarnice Dubrovnik.

SLADOLED 38 KN Prodavač iz Dubrovnika: Gazda me pohvalio što nisam naplatio

Dok pričamo ispred trgovine, prolaze i javljaju mu se Dubrovčani, raspituju se za očevo zdravlje, pozdravljaju... Na samom Stradunu inače nije lako ni naći domaćeg čovjeka.

Turisti na stranu, većina zaposlenih u ugostiteljskim objektima su sezonci, iz Makedonije, BiH, Crne Gore...

Foto: Mario Matana/24sata

- Cijene sladoleda, kave ili bilo čega drugog na Stradunu nisu pretjerane, nego realne. U skladu s lokacijom. To je ipak Stradun. Već koju uličicu dalje mogu se naći restorani i kafići s umjerenim cijenama, da ne govorim izvan Staroga grada. Svugdje je tako, na San Marcu u Veneciji nedavno sam platio četiri bijele kave 54 eura, odnosno 399 kuna - kaže Senad.

Cijene u Dubrovniku su različite i ovise o lokaciji. Tako je na jednoj od najpoznatijih plaža Copacabani sladoled 38 kuna, no cijena mu u prosjeku iznosi 10 kuna.

Na okupljalištima jet-setera za kavu ćete morati izdvojiti 22 kune, no ima lokacija na kojima su cijene pristupačnije i prodaju kavu za 12 kuna.

Tema: Hrvatska

Komentari (50)
  • Pa dobro kakav je to sladoled 38 kn? Ja za 38 kn kupim kilu vratine, bacim na roštilj i ubijem se da ne moram 3 dana ništa jesti.

    23. 6. 2019,   08:44
  • Ja kad sam bija u Dubrovniku dosta sam povoljno platio spavanje u hotelu 4* i nalazio super mjesta za ručak i večeru po povoljnim cijenama. Naravno van starog grada i pogotovo straduna, samo triba upaliti trip advisor. Jedino šta smo ja i žena odredili je popiti kavu na stradunu i bili smo spremni platit veliku cijenu. Tako da ne vidim čemu stalno kukanje. Nitko nikog ne tjera na skupa mjesta.

    23. 6. 2019,   09:17
  • Ova je dobra : "Za stalne goste besplatan sladoled". Sve je to uračunato u cijenu samoga sladoleda. Ništa nema badave.

    23. 6. 2019,   11:26