Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I Tomašić čudi što se Mamića istražuje 5 mjeseci prije izbora

None Foto: Boris Ščitar/VečernjiList

Šefica konzervativaca komentirala je u Zadru istragu protiv braće Mamić, a rekla je i kako nije isključeno da na izborima bude dio "domoljubne koalicije" s HDZ-om

Hrvatska europarlamentarka, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u subotu je kasnila na konferenciju za novinare u Zadru zbog trajekta. Ispričavajući se novinarima na kašnjenju, Tomašić je rekla da su na trajektu s Korčule prema Splitu imali problema sa zatvaranjem rampe. 

– Čekali smo 45 minuta da se to riješi, a kad smo došli u Split opet je bilo manjih poteškoća oko rampe, ali evo stigla sam s malim zakašnjenjem - rekla je predsjednica hrvatskih konzervativaca.  Najavila je kako će na parlamentarne izbore njezina stranka izići u koaliciji pet stranaka, ali nije isključila ni da budu dio velike HDZ-ove „domoljubne koalicije“. 

– O tome sam razgovarala s predsjednikom HDZ-a Karamarkom i otvoreno sam mu rekla da ako ljevica bude imala veliku koaliciju s Josipovićem i Holy, onda i desnica mora ići zajedno. Ako ne bi, zašto ta domoljubna koalicija ne bi imala jedan korektor, a trebat će - kazala je Tomašić. 

Komentirajući slučaj istrage koja se provodi nad braćom Mamić, rekla je kako ne vjeruje u hrvatsko pravosuđe, te kako je razmišljala zatražiti monitoring Europske komisije nad našim pravosuđem. 

– Ja ne znam što je s Mamićem, jer mu ne vodim knjige, ali meni je isto malo čudno  da se to radi pet mjeseci pred izbore, a kažu Mamić je to godinama radio. U svakom slučaju neka institucije rade svoj posao, ali pošteno i bez politike - poručila je iz Zadra predsjednica HKS-a.  

Komentari (184)
  • Kaže - '' mamić to radi godinama, a tek sad ga 5 mjeseci prije izbora ispituju...''? I još se ČUDI, pa ode u koaliciju s hdz-om, za vrijeme kojeg je ''mamić to radio godinama''...A Gospe moja....sve je ovo isto...

    4. 7. 2015,   14:46
  • Gospoja Ruzo.Jedno je kao politesa sjest na motorcic i vozikat se kanadskim cestama i kazne pijanim vozacima djeliti. A drugo je istrazivati one koji desetljecima potkradaju drzavu. I to je proces koji godinama traje i kad se kazneno djelo dokaze onda se ovo desava. Hapsenje.

    4. 7. 2015,   15:10
  • Bilo koje vrijeme je dobro za hapšenje osoba koje su se ogriješile o zakone Lijepe naše!

    4. 7. 2015,   15:40