Obavijesti

News

Komentari 34

I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk

I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk
3

Za tromjesečnu bebu Marlu koja boluje od cistične fibroze organizira se humanitarni malonogometni turnir. Hrvatski nogometni reprezentativci za aukciju će donirati svoje potpisane dresove

VIDEO

 Lana (31) i Goran (30) Malogorski ovog Valentinova bili su najsretniji par. Rodila im se toliko željena i iščekivana kći Marla. Bili su uvjereni da će je nekoliko dana kasnije odvesti u njihov dom u Gornjem Jesenju, koji su pomno uredili za obiteljski život.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:20

Umjesto kući, Marla je nakon rođenja odvezena u Klaićevu bolnicu na prvu operaciju, a sada se tamo oporavlja od druge operacije. Dijagnosticirali su joj rijetku genetsku bolest cističnu fibrozu. Osnovno obilježje te bolesti je stvaranje gustog, ljepljivog sekreta na svim mjestima gdje ima žlijezda s vanjskim izlučivanjem, a to je najviše izraženo u dišnim putovima, gušterači, crijevu, žučnom sustavu, reproduktivnom sustavu i žlijezdama znojnicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledali smo u liječnika, isprva mislili da je nešto banalno, a onda na internetu pronašli što ta dijagnoza zapravo znači. Vjerujte mi, bili su to najgori osjećaji u našem životu. Taj period obilježila je strepnja i suze, plakali smo svi - povjerava nam Goran, dugogodišnji golman u malom nogometu.

Iako Marla više nije spojena na vrećicu i ima normalnu probavu, najveća su opasnost pluća na kojima se zbog bolesti nakuplja puno sekreta kojeg ne može izbaciti. Marla svakodnevno treba inhaliranje i dreniranje i pomogao bi joj “Vest” drenažni prsluk od 100 tisuća kuna, no nije na listi HZZO-a. Goran je prije mjesec dana dobio stalan posao i htio dići kredit da Marli kupi spasonosan aparat.

- Međutim, moji malonogometaši Jura, Igor, Dino i Mislav organizirali su 1. lipnja u NC Doberman u Zagrebu humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu” kako bi prikupili novac za “Vest” prsluk. Hvala nije dovoljno reći, dužnik sam im - u dahu nam je rekao Goran prije polaska u Klaićevu. U akciju su se uključili i hrvatski nogometni reprezentativci koji će za aukciju prije turnira dostaviti potpisane dresove. Sav novac bit će uplaćen na Marlin račun. Ravnatelj Klaićeve dr. Goran Roić potvrdio je da je “Vest” drenažni prsluk skup, no i vrlo učinkovit u odljepljivanju sekreta s dišnih organa.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...