Obavijesti

News

Komentari 33

Prodaju se državne nekretnine: Na bubnju Mesićeva rezidencija

Prodaju se državne nekretnine: Na bubnju Mesićeva rezidencija
1

Država nudi na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna cijena je 18,15 milijuna kuna. Oglašena je i prodaja Hotela Iž u Zadru, po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna

VIDEO

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 10 nekretnina u vlasništvu države, među kojime je ponovo i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, ima 350 četvornih metara, a početna cijena je 5,28 milijuna kuna. Zainteresirani kupci moći će je obići 23. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru, navodi se u javnom pozivu objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine.

Ministarstvo državne imovine tu je vilu pokušalo prodati i početkom ove godine, uz početnu cijenu od 6,2 milijuna kuna.

Država nudi na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna cijena je 18,15 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oglašena je i prodaja Hotela Iž u Zadru, po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji, protiv kojeg se kod Općinskog suda u Zadru vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana 118, u zgradi Hotela Iž, a postupak nije pravomoćno okončan, navodi se u javnom pozivu.

Također se napominje kako Republika Hrvatska ne odgovara kupcu za bilo kakva ograničenja uporabe nekretnine niti kupac može prema Republici Hrvatskoj postavljati druge stvarno pravne ili obvezno pravne zahtjeve te zahtjev za naknadu štete po bilo kojoj osnovi, kao niti tražiti novčanu naknadu za stambeno zbrinjavanje bespravnog korisnika s obitelji.

Na prodaju su još ponuđena građevinska zemljišta u Zagrebu (2.079 četvornih metara), u općini Motovun (812 četvornih metara), u Lipiku (2.355 četvornih metara), u Malom Lošinju (381 četvorni metar), u Punatu na Krku (132 četvorna metra), u općini Vižinada (785 četvorna metra) te kuća i zemljište u Karlovcu.

Rok za podnošenje ponuda je do 11. rujna 2018. do 10 sati. Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ukoliko ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane, gubi pravo na jamčevinu.

U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se smatrati sljedeći koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja, stoji u javnom pozivu.

Ukoliko pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju.

Zakašnjele i nepotpune ponude se neće razmatrati, napominje se.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag