Obavijesti

News

Komentari 93

I više od bonusa: Jozinović će morati vratiti 1,5 milijuna kuna

I više od bonusa: Jozinović će morati vratiti 1,5 milijuna kuna
1

Smijenjeni direktor Piškornice isplatio si je bonus od milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja. Jozinović sada na račun Piškornice morati uplatiti oko milijun i pol kuna

VIDEO

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, morat će vratiti milijunski bonus koji si je isplatio na temelju ugovora što je potpisao sam sa sobom, i to u bruto iznosu. Odlučio je to, kako neslužbeno doznaje Podravski.hr, Nadzorni odbor te javne tvrtke na sjednici u petak.

Podsjetimo, Jozinović si je, bez znanja osnivača javne tvrtke, isplatio milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja u iznosu od, prema procjenama, oko pola milijuna kuna. Jozinović će, dakle, na račun Piškornice morati uplatiti oko milijun i pol kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Nakon što se doznalo za skandalozan bonus, Jozinović je smijenjen, a novim direktorom Piškornice imenovan je Mladen Ružman. On tvrtku preuzima osam godina nakon što je osnovana s ciljem da izgradi regionalni centar za gospodarenje otpadom za sjever Hrvatske, a o tome se projektu danas ne zna gotovo ništa.

'Sve sam napravio u skladu s propisima'

Jozinović je na izvanrednoj skupštini društva Piškornica prošlog ponedjeljka, na kojoj je i službeno smijenjen, navodno izjavio: 'Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima'. Potom su se skupštinari dogovorili kako će Nadzornom odboru Piškornice naložiti neka se konzultira s pravnicima i odredi način na koji se otkaz i povrat novca mogu izvesti. Potom je riječ opet dobio Jozinović.

- Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti - navodno je kazao u tome trenutku već bivši direktor Piškornice.

Kako doznaje Podravski.hr, Jozinović se kasnije razdužio u sjedištu tvrtke u Koprivničkom Ivancu te je vratio ključeve službenog automobila i šest-sedam kreditnih i drugih kartica koje je koristio na račun javnog poduzeća. 

Pokrenute su tri predistrage

Neslužbeno se doznaje kako će Jozinović teško izbjeći istražitelje na vratima zbog zlouporabe položaja i isplate nepripadajućih materijalnih prava. Revizija četiri županije već češlja cijeli slučaj, a angažirani su i pravnici na tumačenju isplata. Nadležno Županijsko odvjetništvo u Varaždinu nam nije moglo ni potvrditi ni opovrgnuti da kreću u istraživanje slučaja. Zamoljeni smo za strpljenje. No zato neslužbeno doznajemo da su već pokretnute tri predistrage vezane za Jozinovićevo poslovanje na odlagalištu otpada. Očito isplata bonusa nije bio jedini Jozinovićev potez koji je budio sumnju na kriminal.

Kupio luksuzni stan, a slijedi mu i otpremnina

Jozinović je inače kupio ove godine luksuzni stan u Vinkovcima za milijun kuna, pa nije jasno otkud 37-godišnjaku toliki novci za povrat. Poseban apsurd je da Jozinoviću nakon smjene u ponedjeljak pripada otpremnina od 92.000 kuna ili mu se mora osigurati novo radno mjesto na odlagalištu Piškornica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije