Obavijesti

News

Komentari 388

Iako nisu procijenili imovinu, Jovanki se smiješi bogatstvo

Iako nisu procijenili imovinu, Jovanki se smiješi bogatstvo
1

Počinje bitka oko nasljedstva: Nakon 30 godina beogradskom sudu je stigao popis imovine Josipa Broza Tita koju će podijeliti na petero njegovih živućih nasljednika

VIDEO

Zlatni satovi, biserni nakit, srebrni pribor za jelo, zlatna kočija, Rolls Royce, bijeli Cadillac i Lincoln, kamen s Mjeseca, umjetnine, ordeni milijunske vrijednosti... Sve je to samo maleni dio ostavštine oko koje će se na beogradskom sudu sporiti nasljednici Josipa Broza Tita, objavile su srpske Novosti. Ostavinska rasprava je počela još 1983. godine, međutim bilo je problema oko određivanja osobne i društvene imovine. Muzej povijesti Jugoslavije i Arhiv Srbije tek su sada beogradskom Prvom osnovnom sudu dostavili popis imovine Brozovih. Jovanka Broz tvrdila je da je većina stvari u Užičkoj 15 bila osobna imovina koju su ona i Tito dobili na dar ili sami kupili.

Nisam jedina nasljednica i ne želim ništa komentirati o ostavini, kaže unuka Saša Broz

- Titova udovica bi u sporu trebala dokazati bračnu stečevinu kako bi je izuzeli iz ostavštine. Ono što bi preostalo, nasljednici bi podijelili među sobom, rekao je odvjetnik Toma Fila.

Jovanka je iz vile nakon njegove smrti otišla tek s nekoliko osobnih sitnica i živjela je u krajnjoj bijedi. Uz nju, kao nasljednici na ostavinskoj raspravi mogli bi se pojaviti sin Aleksandar - Miša, unuka Aleksandra Broz te unuci Joška, Zlatica i Svetlana. Redateljica Aleksandra - Saša Broz rekla je da ne želi ništa komentirati jer nije jedina nasljednica. Ni njezin otac nije bio rječitiji.

Mene iz Beograda uopće nitko nije nazvao zbog ostavinske rasprave,  Aleksandar Miša Broz 

- Ništa o tome ne znam jer mi se nisu javili iz Beograda. Nitko me nije obavijestio o ostavinskoj raspravi. Vidio sam nešto u tisku, ali ne volim ništa komentirati pa neću ni ovo, rekao je Miša. Ni unuk Joška nije se puno angažirao.

- Moj otac Žarko želio je samo četiri Titove svečane uniforme s lentama, ali nije mogao ni to dobiti. Uniforme su razdijelili po svijetu, a jedna je završila kod Gadafija, zaključio je Joška.

Astronauti iz SAD-a su mu darovali kamen s Mjeseca

U ime vlade SAD-a Josipu Brozu su američki astronauti darovali kamen s Mjeseca. Kao i većinu njegovih osobnih stvari i dragocjenosti, čuvaju ga u trezoru vile Mir, osnosno u Muzeju povijesti Jugoslavije.

Svečanu uniformu s lentom dobio je Moamer Gadafi

Titov sin Žarko želio je da mu pripadnu četiri svečane uniforme s lentom, međutim sve su ih već podijelili svjetskim političarima. Libijski čelnik Moamer Gadafi u posjedu je jedne od njih.

Cadillac s Brijuna vrijedi više od 600.000 kuna

Kanadski iseljenici su Josipu Brozu 1953. godine kupili Cadillac kabriolet Eldorado tamnozelene boje. Danas je na Brijunima, a stručnjaci tvrde da bi mu vrijedost mogla biti i veća od 600.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca