Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković: Jakovinin čin je nemoralan, moraju ga smijeniti

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 2

Očekujemo da ministar sam da ostavku ili da ga premijer smjeni. Ako to ne učini jednako je odgovoran za prikrivanje nečasnih djela svog ministra, kaže Jandroković

Gordan Jandroković (HDZ) sazvao je u četvrtak konferenciju za novinare kako bi još jednom ukazao na slučaj ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. 

- Prema novim elementima, ministar je tijekom 2012. godine još uvijek bio, ne samo vlasnik, već i ovlaštena osoba za zastupanje tvrtke te je 18. lipnja podnio financijsko izvješće - upozorio je Jandroković te zaključio kako se time mijenja sve što je u srijedu rekao premijer Zoran Milanović. 

 - Dakle, ne radi se o propustu nego o namjernom činu, koji nije moralan i zbog kojeg ministri moraju odgovarati - kaže Jandroković te poručuje kako HDZ očekuje da ministar podnese ostavku ili da ga premijer smijeni.  

- Ako to Milanović ne učini jednako je odgovoran za prikrivanje nečasnih djela svog ministra - smatraju HDZ-ovci te poručuju medijima da ne dozvole da neke druge teme, koje su se sada otvorile, zasjene slučaj Jakovine.

Iako postupak traje 10 minuta, Jakovina se tek sad riješio tvrtke

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina konačno je u ponedjeljak, 10. prosinca, obavijestio Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da je stopostotni udio u svojoj tvrtki TJ-PROM prebacio na povjerenika. Za taj posao, koji u tehničkom smislu ne traje više od 10 minuta, ministru je trebala cijela jedna godina, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, i dalje nije napravio sve što nalaže zakon. Uz ugovor o prijenosu koji je potpisan 9. studenoga 2012., dakle čak 11 mjeseci nakon što je stupio na dužnost, Jakovina je Povjerenstvu trebao dostaviti i izjavu kojom potvrđuje da je razriješen dužnosti direktora tvrtke, no on to nije učinio. Zbog toga je i dalje u sukobu interesa.

Komentari (66)
  • Iz ovoga čovjeka pršti poštenje i stručnost.......i neopterećenost inteligencijom!!!!

    13. 12. 2012,   13:05
  • Nije Zoki rekao svojim ministrima da ne krše zakone, već da paze da ih ne uhvate.Ovog jbg uhvatilo.Ali mislim da iza ovog stoji HDZ.

    13. 12. 2012,   13:11
  • Ministar uhvaćen u krađi sada izmišlja razne razloge. U ovoj državi se za to ne daje ostavka.....Na žalost.....

    13. 12. 2012,   13:31