Obavijesti

News

Komentari 43

'Iako su me tek operirali, molit ću se s Papom na Hipodromu'

'Iako su me tek operirali, molit ću se s Papom na Hipodromu'
3

Splitski ranojutarnji đir: Anu Matika (20) ni štake nisu spriječile da krene u Zagreb, a Ante Samardžija (8) rekao je da je sretan što će vidjeti barbu koji širi ljubav

VIDEO

Ispred Župe sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku okupilo se 50-ak mladih koji su u 7 sati krenuli prema Zagrebu, na susret s papom Benediktom XVI. Ne samo da im nije bilo teško rano ustati nego su ispred crkve prije polaska izvadili gitaru i zapjevali. Među njima bila je i 20-godišnja Riječanka koja je na Trstenik stigla šepajući, ali sa širokim osmijehom na licu.

- Bila sam na operaciji. Posljednja tri tjedna sam na štakama, ali susret s Papom nisam željela ni za što propustiti - kaže Ana Matika, studentica na splitskoj stomatologiji.

Kaže kako su joj se šavovi raspali te da joj se rana gotovo otvorila, ali se ipak nada da neće biti jedna od onih koja će završiti u improviziranoj bolnici na Hipodromu. Najmlađi u grupi bio je osmogodišnji Anton Samaržija. Još pospan rekao je kako mu je bilo jako teško ustati u 6 sati. Na pitanje što njemu znači susret s Papom, spremno odgovara: “To je barba koji širi ljubav”. U Zagreb je krenuo s tatom Borisom i bratom Nikolom. Trebali su ići i mama Marija te petogodišnji brat Marko, ali maleni je dobio vodene kozice.

Iz splitsko-makarske nadbiskupije u Zagreb krenulo je oko 15.000 vjernika, od čega je 2000 mladih te više od 100 svećenika.

Velesajam kao grad mladosti

Ponosni smo što smo Hrvati i što će nas blagosloviti velik čovjek. Došli smo slaviti Boga, došli smo slaviti Papu, rekao je Ante Juginović (22) iz Dubrave kraj Splita. S 10.000 mladih iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, koji su se došli susresti sa Svetim Ocem, noć je proveo u paviljonima Zagrebačkog velesajma. Ponijeli su vreće za spavanje, nešto hrane, krunice, a gotovo u svakoj grupi bio je netko tko je ponio gitaru.

- Bit će i pjesme - rekao je Hrvoje Čurčić (19), koji je stigao s grupom vjernika iz Kistanja i Benkovca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"