Obavijesti

News

Komentari 92

Idem u utrku za predsjednika, dosta je lažnih suza i šminke!

Idem u utrku za predsjednika, dosta je lažnih suza i šminke!
1

Tomislav Panenić nezavisni je načelnik slavonske općine Tompojevci, bivši ministar gospodarstva iz kvote Mosta i njihov zastupnik. Kaže da u bitku za Pantovčak ide podržao ga Most ili ne. Oni tek trebaju odlučiti...

VIDEO

Sad sam u vinogradu i sam ga uređujem jer više nema nikoga tko bi radio koliko god platio. To je prava slika Slavonije i želim raditi pritisak da se to promjeni i govoriti o tom problemu, objašnjava nam Tomislav Panenić zašto se odlučio kandidirati za predsjednika države.

Izbori bi se trebali održati krajem godine, a bivši ministar gospodarstva kaže da mu je dosta političara koji u Slavoniju dolaze jednom godišnje i onda rone lažne suze nad njenom sudbinom.

Bivši ministar Panenić će se kandidirati za predsjednika RH
Bivši ministar Panenić će se kandidirati za predsjednika RH

- Sve odluke se donose u Zagrebu. Na ovim izborima trebaju dominirati stvarni problemi ljudi, a ne da se sve pretvara u estradu. Predsjednica mijenja mišljenja i politički se prilagođava premijeru, a sada SDP kandidira Milanovića za kojeg su 2015. godine cijela Hrvatska vidjela da nije napravio nikakve promjene, ali sad ga guraju jer su procijenili da može dobro izgledati nasuprot predsjednice. Dosta mi je te estradizacije - kaže Panenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je predložio Mostu da ga podrži, ali kaže da će u kampanju ići bez obzira podržali ga oni ili ne. Ako treba, kaže, sam će je financirati. Panenić je u klubu Mosta, bio je i njihov ministar gospodarstva, ali nikada nije bio član stranke.

- Ne planiram se ni sada učlanjivati, ali sigurno neće niti rušiti Mos. Ostajem u klubu i s njima. Odluku o kandidaturi sam donio nakon razgovora s obitelji i brojnim biračima u Slavoniji - kaže Panenić.

Most bi o podršci trebao odlučiti sljedeći tjedan. Postoje informacije da će Panenić teško dobiti podršku, ali politički tajnik Nikola Grmoja kaže da apsolutno ništa nisu odlučili i da će to učiniti na Glavnom odboru sljedeći tjedan.

- Nismo odlučili niti hoćemo li uopće imati svog predsjedničkog kandidata, a kamoli hoćemo li podržati Panenića. To ćemo sve raspraviti, ali siguran sam da će Most kao i dosad donijeti odluku u interesu Hrvatske, a ne pojedinaca - kaže Grmoja.

Od Mosta se u u klubu zastupnika u Splitsko dalmatinskoj županiji odvojila Nezavisna lista mladih. Osnovali su vlastiti klub, pa je tako sad klub u županiji pao s deset na pet zastupnika. Navodno bi već na jesen Ante Pranić(NLM) koji je i gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupniku klubu Mosta mogao vratiti Mostu mandat. Pranić je u Sabor ušao kao zamjena Ivanu Kovačiću, gradonačelniku Omiša koji se također razišao sa Mostom i povukao se iz Sabora.

Pitanje je hoće li (ne) podrška Paneniću dodatno poljuljati Most. Uz aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, u utrku za Pantovčak će i Zoran Milanović uz podršku SDP-a, vrlo vjerojatno pjevač Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić koji je najavio kandidaturu. Radnička fronta je istaknula Katarinu Peović kao svoju kandidatkinju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag