Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IDS iz Rovinja želi autonomiju Istre? 'Nismo htjeli vrijeđati'

Nakon skandalozne izjave talijanskog političara Antonia Tajanija da su Dalmacija i Istra talijanske, dodatno 'ulje na vatru' dolijeva IDS Rovinj, koji izgleda poziva na autonomiju Istre

U petak je na Facebook stranici IDS Rovinj - DDI Rovigno objavljena fotografija na kojoj su prikazane Istra bez Hrvatske u blagostanju i Hrvatska bez Istre u apokaliptičnom rasulu.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Aluzija kako bi Istri bilo bolje bez Hrvatske je očita. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Fotografiju su objavili kad se malo smirila buka nakon skandalozne izjave talijanskog političara i predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je izjavio da su Istra i Dalmacija talijanske.

Ipak, vjerojatno nisu očekivali komentare koje su dobili ispod objavljene fotografije. Neki su im pisali kako je na gornjoj fotografiji vjerojatno slika kuće IDS-ovaca, a ispod onih koji to nisu i nisu uhljebi. Drugi su im pak napisali da se po Uljaniku vidi kako bi Istri bilo s IDS-om, a jedan je rekao da nisu ozbiljna stranka kad objavljuju takve stvari.

Spornu objavu u nedjelju su maknuli sa stranice.

Za komentar smo upitali 'šefa' IDS-a Borisa Miletića koji se ispričao da je na putu, pa smo odgovor dobili od rovinjskog ogranka stranke: 

- Prenijeli smo satiričnu sliku koja se godinama vrti po internetu, kao aluziju na Istru, da joj se prepusti veća fiskalna i funkcionalana decentralizacija. Nismo razmišljali da ona može uvrijediti nekoga, niti je to, vjerujem, bila namjera osobe koja je tu sliku prenijela na nasu stranicu - objasnili su u IDS-u. 

Komentari (138)
  • I sotona za sebe kaze da je dobar, human i posten. Tako i IDS-ovci za sebe kazu i lazu, da su drugaciji i bolji od HDZ-ea. Da lazu, nije samo Uljanik dokaz. Pitanje je, i to veliko pitanje da li bi i 2 % pripadnika vrha IDS-a kroz sve ove godine moglo dokazati da su svoju imovinu stekli na bilo koji posten nacin. Da ne duljimo, ona prva slika je moguca. Ali samo BEZ istarske varijante HDZ-ea zvane IDS. Ovo je isto kao da je pod prvom slikom tekst; Istra sa HDZ-om, a pod drugom Istra bez HDZ-a. Smijurija i licemjerje kao i ovi natpisi koji jesu.

    17. 2. 2019,   15:30
  • Tako treba! Sve razjebat! Ja bih da se moja Gornja Dubrava odvoji od Donje Dubrave. Mi iz Gornje nemamo ništa zajedničko s Donjom Dubravom!

    17. 2. 2019,   15:07
  • A koga će onda tražiti novac za brodogradilišta?

    17. 2. 2019,   15:17