Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IDS je konačno donio doluku: Izlaze samostalno na izbore

None Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, rekao je Miletić

Istarski demokratski sabor na izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu održanoj u srijedu navečer. Savjet IDS-a donio je zajedničku odluku nakon što su razmotrene sve opcije, piše Novi list.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić nakon sjednice je kazao kako je prije svega zadovoljan atmosferom koja je vladala na Savjetu IDS-a.

- IDS je još jedanput potvrdio svoje jedinstvo i dosljednost u borbi za interese Istre. Uzeli smo u obzir sve relevantne činjenice i siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, a ovo je, sasvim sigurno, najbolji put za to - istaknuo je Miletić.

Naglasio je da su IDS i PGS predvodnici regionalizma u Hrvatskoj te da od samog osnutka dosljedno zagovaraju decentralizaciju, odnosno model uprave i gospodarskog razvoja koji je najučinkovitiji i daleko najbliži građanima. 

Ništa od koalicije s SDP-om i HNS-om?

Na pitanje novinara znači li to da IDS definitivno neće ući u koaliciju s SDP-om i HNS-om, Miletić je kazao kako je teško očekivati da će SDP u sljedećem razdoblju ipak ponuditi odgovore na pitanja vezana uz decentralizaciju te predložiti program rada, kad to već nije učinio do sad.

- Naši su uvjeti otpočetka jasni. Bilo bi s naše strane krajnje neodgovorno ulaziti u aranžmane koji su puni nepoznanica. Bez jasnog dogovora oko decentralizacije zemlje i potpisane garancije da će interesi Istre biti zaštićeni mi ne možemo ući u savez ni sa kim - zaključio je Miletić.

Komentari (40)
  • Sve stranke bi trebale SAMOSTALNO izaći na izbore. Zabraniti koalicije prije izbora. Toliko imamo stranaka ,da bi trebalo organizirati kviz sa nagradom od 100 tisuća eura , a glavna pitanja bi bila o poznavanju stranaka na našoj političko sceni...

    17. 9. 2015,   00:49
  • ne mogu se dogovoriti o podjeli privilegija

    17. 9. 2015,   07:05
  • a poslije izbora će biti "udavanja" zbog fotelja bilo da su plave ili crvene..

    17. 9. 2015,   06:10