Obavijesti

News

Komentari 40

IDS je konačno donio doluku: Izlaze samostalno na izbore

IDS je konačno donio doluku: Izlaze samostalno na izbore
1

Siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, rekao je Miletić

VIDEO

Istarski demokratski sabor na izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu održanoj u srijedu navečer. Savjet IDS-a donio je zajedničku odluku nakon što su razmotrene sve opcije, piše Novi list.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić nakon sjednice je kazao kako je prije svega zadovoljan atmosferom koja je vladala na Savjetu IDS-a.

- IDS je još jedanput potvrdio svoje jedinstvo i dosljednost u borbi za interese Istre. Uzeli smo u obzir sve relevantne činjenice i siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, a ovo je, sasvim sigurno, najbolji put za to - istaknuo je Miletić.

Naglasio je da su IDS i PGS predvodnici regionalizma u Hrvatskoj te da od samog osnutka dosljedno zagovaraju decentralizaciju, odnosno model uprave i gospodarskog razvoja koji je najučinkovitiji i daleko najbliži građanima. 

Ništa od koalicije s SDP-om i HNS-om?

Na pitanje novinara znači li to da IDS definitivno neće ući u koaliciju s SDP-om i HNS-om, Miletić je kazao kako je teško očekivati da će SDP u sljedećem razdoblju ipak ponuditi odgovore na pitanja vezana uz decentralizaciju te predložiti program rada, kad to već nije učinio do sad.

- Naši su uvjeti otpočetka jasni. Bilo bi s naše strane krajnje neodgovorno ulaziti u aranžmane koji su puni nepoznanica. Bez jasnog dogovora oko decentralizacije zemlje i potpisane garancije da će interesi Istre biti zaštićeni mi ne možemo ući u savez ni sa kim - zaključio je Miletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...