Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IDS je već počeo 'braniti' Istru: 'Valjda neće ići protiv građana'

None Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Čelnik IDS-a tvrdi da nije moguća suradnja s Domoljubnom koalicijom, a ne želi ni pomisliti da bi se ukidala Istarska županija ili dovoditi u pitanje samostalnost Istre

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je odbacio mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom te poručio kako vjeruje da svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre "neće ići protiv građana".

Istaknuvši da su dosljednost i vjerodostojnost temelj svake dugoročne politike, Miletić je na božićnom i novogodišnjem prijemu za novinare u Puli odbacio mogućnost bilo kakve suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom ako danas dođe do konačnog dogovora oko sastavljanja vlade te poručio da ne želi ni pomisliti da bi itko išao ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje samostalnost Istre. 

Odgovarajući na pitanje novinara izrazio je vjeru kako svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre "neće ići protiv građana" te kako "ne želi uopće špekulirati da će ikome pasti na pamet ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje njenu samostalnost Istre".  

- Ako treba i ako bude potrebno, ići ćemo do kraja - poručio je Boris Miletić koji nije želio reći što misli kada kaže da će "ići do kraja". 

- Ovom prilikom želim isključiti bilo kakvu mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom. IDS ne može koalirati sa strankama desnog centra jer smo mi programski i ideološki previše različiti, to svi znaju. Međutim, kada govorimo o izvršnoj vlasti odnosno županu i gradonačelnicima te institucionalnoj suradnji, u zemlji koja je precentralizirana, normalna je suradnja i to svakako očekujem - rekao je Miletić.

Ustvrdio je da je IDS bio uvijek vrlo jasan i nedvosmislen po pitanju suradnje koja je "moguća isključivo s lijevim liberalnim centrom".

'Tko može išta predvidjeti nakon tolikih preokreta'

- To je naš jasan politički stav koji je ostao nepromijenjen punih 25 godina. Ne znam što će se danas dogoditi i kako će se sve okončati, ne mogu ništa predvidjeti, nakon tolikih preokreta bilo bi doista neozbiljno to komentirati - istaknuo je Miletić dodavši kako u državi koja ima tehničku Vladu, njezini građani s pravom očekuju da se situacija stabilizira.

Komentari (91)
  • Ovaj tip je meni isti Josipović.....isti su...

    23. 12. 2015,   13:05
  • miletić,flego,jakovčić,kajin i ostala istarska elita neznam od koga brane istru,od samih sebe

    23. 12. 2015,   12:57
  • istro moja zemljo obećana,branimo te al neznam od koga,dal od zice il od samih sebe,ja sam bitan a narod tko hebe

    23. 12. 2015,   13:15