Obavijesti

News

Komentari 91

IDS je već počeo 'braniti' Istru: 'Valjda neće ići protiv građana'

IDS je već počeo 'braniti' Istru: 'Valjda neće ići protiv građana'
1

Čelnik IDS-a tvrdi da nije moguća suradnja s Domoljubnom koalicijom, a ne želi ni pomisliti da bi se ukidala Istarska županija ili dovoditi u pitanje samostalnost Istre

VIDEO

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je odbacio mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom te poručio kako vjeruje da svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre "neće ići protiv građana".

Istaknuvši da su dosljednost i vjerodostojnost temelj svake dugoročne politike, Miletić je na božićnom i novogodišnjem prijemu za novinare u Puli odbacio mogućnost bilo kakve suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom ako danas dođe do konačnog dogovora oko sastavljanja vlade te poručio da ne želi ni pomisliti da bi itko išao ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje samostalnost Istre. 

Odgovarajući na pitanje novinara izrazio je vjeru kako svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre "neće ići protiv građana" te kako "ne želi uopće špekulirati da će ikome pasti na pamet ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje njenu samostalnost Istre".  

- Ako treba i ako bude potrebno, ići ćemo do kraja - poručio je Boris Miletić koji nije želio reći što misli kada kaže da će "ići do kraja". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovom prilikom želim isključiti bilo kakvu mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom. IDS ne može koalirati sa strankama desnog centra jer smo mi programski i ideološki previše različiti, to svi znaju. Međutim, kada govorimo o izvršnoj vlasti odnosno županu i gradonačelnicima te institucionalnoj suradnji, u zemlji koja je precentralizirana, normalna je suradnja i to svakako očekujem - rekao je Miletić.

Ustvrdio je da je IDS bio uvijek vrlo jasan i nedvosmislen po pitanju suradnje koja je "moguća isključivo s lijevim liberalnim centrom".

'Tko može išta predvidjeti nakon tolikih preokreta'

- To je naš jasan politički stav koji je ostao nepromijenjen punih 25 godina. Ne znam što će se danas dogoditi i kako će se sve okončati, ne mogu ništa predvidjeti, nakon tolikih preokreta bilo bi doista neozbiljno to komentirati - istaknuo je Miletić dodavši kako u državi koja ima tehničku Vladu, njezini građani s pravom očekuju da se situacija stabilizira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji