Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Idu Papi: Branitelji su krenuli pješice na put od čak 900 km

None Foto: Franjo Lepan/24sata

Kroz Hrvatsku domaćini će im biti naši ljudi, prvenstveno braniteljske udruge, a nakon što brodom prijeđu Jadran u Anconu, na daljnjem putu od pomoći će im biti katoličke misije

Hrvatski branitelji iz Nove Gradiške, skupina od njih osam s tim da će im se jedan branitelj priključiti u Zadru, nakon višemjesečnih priprema u srijedu je ujutro nakon svete mise u crkvi  Sv. Terezije u Novoj Gradiški krenula pješice Svetom ocu papi Franji, na put dug preko 900 kilometara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Niti kiša koja je padala nije ih spriječila u njihovom naumu da odu do Vatikana i papi uruče poklone kao znak zahvale Svetoj stolici koja je među prvima priznala Republiku Hrvatsku. Očekuju da će u Rimu biti 2. travnja ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osam branitelja iz Nove Gradiške i jedan iz Zadra krenuli su pješice Svetom ocu Papi Franji. Put je dug više od 900 kilometra i trebali bi ga prijeći za nešto više od mjesec dana! Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Tuesday, 28 February 2017

Priznaju put je dug i biti će težak, a da i oni nisu u cvijetu mladosti. Nadaju se da će na tom putu svi izdržati i doći do cilja, a susret sa Svetim ocem kojemu nose i dar, slavonsku šlinganu košulju ukrašenu zlatovezom, slavonski šešir, tkanicu i drvenu kutiju sa slavonskim motivima, slavonsku škrinju, biti će njima nagrada. Nekolicina građana došla ih je ispratiti, među njima i Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške koji im je poželi sreću na njihovom hodočašću uz želju da se sretno vrate kući svojim obiteljima.

Članovima obitelji bilo je najteže pa je tako pala i poneka suza, kažu radosnica, jer su sretni zbog očeva i supruga koji su se odlučili na još jednu veliku žrtvu u svom životu koju će zajedno s njima pamtiti do kraja života. Dnevno planiraju prelaziti oko 30 kilometara, što ne bi trebao biti problem. 

Kroz Hrvatsku domaćini će im biti naši ljudi, prvenstveno braniteljske udruge, a nakon što brodom prijeđu Jadran u Anconu, na daljnjem putu od pomoći će im biti katoličke misije, dočekati će ih predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Italiji i pri Svetoj stolici.

 

Komentari (31)
  • Neka ponesu kakvu plinsku bocu, bez nje ih ni Papa neće prepoznati.

    1. 3. 2017,   16:19
  • branitelj 40 godina, i umirovljenik, pametnom dosta

    1. 3. 2017,   19:19
  • Dečkima je doosaadnoo.A ima i uzrečica"Besposleni pop i prasiće krsti".

    1. 3. 2017,   17:30