Obavijesti

Promo sadržaj

Idući vikend adrenalinski vatromet na Jarunu

Idući vikend adrenalinski vatromet na Jarunu
5

Od 28. do 30. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se atraktivan i prepun adrenalina finale AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP 2019

Najavivši doista pravi spektakl na vodi, Davor Hundić, direktor manifestacije, predsjednik hrvatskog Jet ski saveza i svjetski jet ski prvak, nam je rekao: "Rezultati hrvatskih vozača u dosadašnjim utrkama ove sezone europskog prvenstva obećavaju zanimljivu završnicu. Naš Slaven Ivančić osvojio je prvo mjesto u vrlo zahtjevnoj kategoriji SKI GP2- najjačoj serijskoj klasi, dok je u juniorkoj kategoriji mladi Vito Obrovac izborio drugo mjesto u juniorskoj klasi SKI GP3. Nakon prve utrke Europskog jet ski prvenstva održane u svibnju u portugalskom Panafielu te druge utrke u mađarskom Leveleku, ovaj, najspektakularniji motonautički sport u svijetu ugošćujemo  u Zagrebu. Predviđa se dolazak preko 120 vozača moćnih Jet ski bolida i 500 članova trkačih timova iz svih dijelova Europe; od  Estonije, Švedske, Norveške, Njemačke pa do Italije, Slovačke, Češke. Utrke će se održavati u disciplinama sjedeći (Runaboat) i stojeći jetevi (SKI) te egzibicijski odnosno Free Style jetevi i to u više kategorija: muškoj, ženskoj i juniorskoj. Odlična je vijest da su svoj dolazak na zagrebačku, finalnu utrku povrdili svi natjecatelji i natjecateljice koji se svrstavaju u top 10 vozača svoje kategorije, tako da očekujemo pravu sportsku atrakciju." Najavljujući ovo atraktivno prvenstvo, Hundić, inače poznat i kao dvostruki Guinnessov rekorder u neprekidnoj vožnji jet ski skutera preko 1.000 kilometara duž naše obale (od Rijeke do Dubrovnika i nazad) u jednom danu - zajedno sa organizacijskim timom, zaista se potrudio  da zagrebaško prvenstvo i jezero Jarun pripremi i prezentira u naboljem mogućem svijetlu:

"Tijekom trodnevnog odvijanja prvenstva planira se iznimno bogat program. Utrke će se održavati u više kategorija: muškoj, ženskoj i juniorskoj, u klasama U petak 28.lipnja nakon prijava, tehničkih pregleda, kvalifikacija i slobodnih vožnji u 20:00 sati u centralnom šatoru na otoku Univerzijade održat će se wellcome party za sve vozače i članove njihovih timova, uz živu svirku banda Full Gas. Party je otvorenog tipa pa su naravno pozvani svi posjetitelji i navijači, kako bi se svi zajedno dobro zabavili uoči početka finalnih utrka. Program će se nastaviti u subotu 29. lipnja kvalifikacijama i prvim utrkama. Nakon toga uslijedit će iznenađenje za gledatelje. S prvim sutonom, u subotu u 20:00 sati počinje iznimno aktraktivan program vožnji: paralel-slalom u kojem će se najbolje vozačice i vozači direktno sučeliti u istovremenim paralelnim vožnjama na dvije staze,po sistemu ispadanja. Potom će uslijediti freestyle vožnje i nastup u atraktivnoj disciplini, u kojoj svaki vozač ima trominutni show gdje prezentira svoje vještine u izvođenju raznih, vrlo smjelih skokova i bravura na vodi.  Posebnom ambijentu pridonijet će odvijanje natjecanja u večernjim satima tijekom kojeg će na tornju pokraj trkališta biti postavljena dva svjetlosna topa. Sve vožnje će se odvijati ispred samih tribina, tako da će se događanja moći pratiti sa obje strane regatne staze. Utrka jet skija nastavlja se u nedjelju kada je, nakon dnevnih vožnji, u 18:00 sati predviđena ceremonija zatvaranja uz dodjelu nagrada pobjednicima ovogodišnjeg AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHANPIONSHIP-a.", pojasnio je Hundić.

Uz pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović i Grada Zagreba, Središnji državni ured za šport (SDUŠ) sufinancirao je projekt te tako direktno pomogao u realizaciji ovog događaja. Medijsko pokroviteljstvo natjecanja omogućio je 24 Sata te sponzori HEP i tvrtka Aquasport.

Zato zaista ne treba propustiti ovu iznimnu priliku vidjeti i uživati u performansu preko stotinu vrhunskih sportaša i njihovih moćnih jetova. Zato, vidimo se na zagrebačkom jezeru Jarun od 28. do 30.lipnja!

Za više  informacija: www.aquabike-europe-croatia.eu

Detalje rasporeda provjerite u nastavku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.