Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ikea povlači opasnu lampu: Troje je doživjelo strujni udar

IKEA moli sve kupce GOTHEM lampi da ih odmah prestanu koristiti te da ih uz puni povrat novca vrate u robnu kuću IKEA, čak i ako one normalno funkcioniraju

Iz Ikee su priopćenjem poručili da iz ponude povlače sva tri modela GOTHEM lampe zbog opasnosti od strujnog udara te pozivaju kupce da proizvod vrate u robnu kuću uz puni povrat novca. 

- Nakon što su u njima pronađeni oštećeni kablovi, IKEA povlači iz prodaje GOTHEM lampe zbog opasnosti od strujnog udara. Oštećeni kabeli mogu dovesti napon u metalno kućište lampe te uzrokovati sigurnosni rizik.

IKEA moli sve kupce GOTHEM lampi da ih odmah prestanu koristiti te da ih uz puni povrat novca vrate u robnu kuću IKEA, čak i ako one normalno funkcioniraju.

Iz prodaje se povlače sva tri modela GOTHEM lampi - dvije stolne i jedna podna. 

Foto: IKEA

IKEA nije zaprimila izvještaje o ozljedama, no zaprimila je izvješća o slučajevima u kojima su dva kupca i jedan zaposlenik robne kuće IKEA doživjeli strujni udar. Sigurnost proizvoda izuzetno je važna za tvrtku IKEA te GOTHEM lampe povlačimo iz prodaje kako bismo izbjegli ikakve daljnje incidente i moguće ozljede te kako bismo osvijestili kupce o opasnosti - priopćili su na svojim internetskim stranicama. 

GOTHEM lampe prodaju se na svim tržištima robne kuće IKEA od listopada 2015. godine. 

Komentari (23)
  • Šteta, baš sam mislio punici kupiti jednu :)

    17. 3. 2016,   11:42
  • u Hrvatskoj ikei nema ništa iz ponude šta ima austrijska ikea,kod nas samo škart roba iz rumunjske kine i turske

    17. 3. 2016,   11:38
  • nemam ništa njihovo

    17. 3. 2016,   12:11