Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IKEA povlači ploču za kuhanje: Ugradili krivu mlaznicu za plin

Zbog ljudske pogreške kod dobavljača, u brzom plameniku je ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida iznad standarda EU tržišta, izvijestili su iz IKEE

Zbog mjera predostrožnosti, IKEA povlači na popravak ELDSLÅGA plinska kuhališta kupljena prije 1. siječnja 2018. godine, nakon istrage nadležnih belgijskih tijela za nadzor tržišta, priopćili su iz kompanije. Riječ je o verziji plinskog kuhališta prodavanoj samo u Europi. Da bi se riješio problem, potreban je kućni posjet servisnog tehničara koji će besplatno obaviti servis. 

- Zbog ljudske pogreške kod dobavljača, u brzom plameniku je ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida (CO) koje su iznad standarda EU tržišta. Istraga pokazuje da nema povećanog rizika od požara ili eksplozije - pojasnili su i dodali kako IKEA nije primila izvješća o incidentima.

Korisnike koji imaju ELDSLÅGA plinsko kuhalište kupljeno prije 1. siječnja 2018., pozivaju da prestanu koristiti brzi plamenik postavljen u gornjem desnom uglu ploče sve dok se ne obavi tehnički servis uz napomenu da su svi ostali plamenici sigurni za uporabu. 

- Molimo kupce da kontaktiraju IKEA Službu za kupce 01/445-5444 kako bi rezervirali vrijeme za tehnički servis. Potvrda o kupnji nije potrebna. Učinit ćemo sve od sebe kako bismo smanjili vrijeme čekanja - poručuju iz IKEE te se ispričavaju korisnicima. 

Sporni proizvod prodavan je u trgovinama IKEA u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Češkoj, Hrvatskoj, Litvi, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj.
 

Komentari (8)
  • ne kupujem tamo hehe.nikad ništa

    24. 4. 2018,   10:47