Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

IKEA: Vratite lampe 'Calypso' jer staklena sjenila mogu pasti

None Foto: PIxsell/Ikea

Svi naši proizvodi su testirani i usklađeni s važećim standardima i zakonima. Unatoč tome, primili smo izvješća da su CALYPSO staklena sjenila padala, poručili su iz IKEA-e

Trgovina namještaja IKEA poziva sve kupce koji su kupili stropne lampe CALYPSO, nakon 1. kolovoza 2016., da provjere oznaku datuma na proizvodu. 

IKEA povlači sve CALYPSO lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvode: 1652 do 1744 (oznake se nalaze na naljepnicama s tehničkim detaljima lampe, odnosno na postolju koje se montira na strop). 

Naime, IKEA je primila izvješća o padu staklenih sjenila. 

Foto: IKEA

- IKEA poziva sve kupce koji posjeduju CALYPSO stropne lampe proizvedene tijekom spornih datumskih oznaka da ih vrate u robnu kuću, gdje će im biti zamijenjena novom CALYPSO stropnom lampom ili punim povratom plaćenog iznosa. IKEA ne zahtijeva nikakve dokaze o kupnji - priopćili su iz tvrtke. 

- Iako je iznimno niska vjerojatnost da će se daljnji padovi opet dogoditi, rizik je više nego dovoljan razlog da IKEA povuče sporne lampe - kazala je Emilie Knoester, menadžerica odjela za rasvjetu i pametne domove u IKEA of Sweden. Dodala je kako je sigurnost kupaca najvažnija, a kako je povlačenje zahvaćene serije mjera predostrožnosti. 

Tema: Hrvatska

Komentari (4)
  • Nikad me nije privlačila ta IKEA i ne znam što drugi vide u tom ružnom namještaju.

    26. 9. 2018,   12:24
  • Znači da smo mi "žnj" liga i kada je namještaj u pitanju ... koja anti-reklama za Ikeu ...

    26. 9. 2018,   09:56
  • Joj sto je tu cudno pa namjestaj im je od papira napravljen. Na stol doslovno ne smije mokra casa jer je isti razmoci i odljepi. Ja tamo samo idem na one hot dogove i cugu. Pijem malo kolu,malo fantu, malo brusnicu, pa kavicu, dok mi se casa ne raspadne.

    26. 9. 2018,   11:44