Obavijesti

News

Komentari 10

Ilegalna uhićenja i zlouporabe vlasti: Ministar pod istragom

Ilegalna uhićenja i zlouporabe vlasti: Ministar pod istragom
1

Odluku o istrazi su donijeli nakon ispitivanja dužnosnika kako bi shvatili zapovjedni lanac koji je izdavao naredbu o zabrani iskrcavanja migranata. Salvini je odgovorio da neće odustati od borbe protiv imigracije

VIDEO

Talijansko pravosuđe otvorilo je istragu protiv ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija  zbog protuzakonitog zadržavanja ljudi, ilegalnih uhićenja i zlouporabe vlasti u vezi s migrantima na brodu Diciotti, objavili su u subotu talijanski mediji. 

Istragu je otvorilo tužiteljstvo u gradu Agrigente na Siciliji, ali će je voditi sud u Palermu, glavnome gradu na tom južnom otoku, objavio je izvor. 

Odluku je tužiteljstvo donijelo pošto je ispitalo dva visoka dužnosnika ministarstva unutarnjih poslova u subotu u Rimu kako bi shvatilo zapovjedni lanac koji je izdavao naredbu o zabrani iskrcavanja migranata.

Na tu je odluku odgovorio ministar Salvini najavivši da neće odustati od svoje borbe protiv imigracije. 

Italian Interior Minister Matteo Salvini gestures during a news conference with Libyan Deputy Prime Minister Ahmed Maiteeg in Rome

"Oni (istražni suci) mogu uhititi mene, ali ne i volju 60 milijuna Talijana", koji većinom podržavaju moju politiku, poručio je Salvini s političkog sastanka na sjeveru Italije. 

Brod Diciotti je spasio ukupno 190 migranata 16. kolovoza i pristao je u Cataniji u ponedjeljak, no talijanska vlada odbila je dopustiti iskrcaanje sve dok druge europske zemlje ne pristanu primiti ih.

Zdravstveni dužnosnici u luci Cataniji naredili su u subotu hitno iskrcavanje 16 od 150 migranata s broda Diciotti zbog sumnje da je dvoje bolesnih putnika zaraženo tuberkulozom.

U talijanske je luke posljednjih godina pristiglo na stotine tisuća migranata, te nova vlada u kojoj je ministar Salvini sada zahtijeva od EU-a da migrante ravnomjernije prihvate druge zemlje članice.

Predstavnici država članica Europske unije sastali su se u petak kako bi raspravljali o dugoročnom rješenju za problem spašavanja migranata na Mediteranu. No razgovori nisu dali rezultata jer se države članice nisu mogle dogovoriti o novim standardnim procedurama za raspodjelu migranata.

Italija prijeti da će prestati uplaćivati novac u europski proračun ne pronađe li se rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca