Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ilegalno prevozio Turke: Bježao je od policije, ali su ga uhvatili

Osnovano se sumnja da je navedene turske državljane prevozio preko područja Republike Hrvatske pri čemu su ga uočili pripadnici ophodnje zaštite državne granice postaje granične policije Rupa

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je nakon dovršene istrage, podiglo optužnicu protiv 32- godišnjeg rumunjskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela. 

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 30. listopada 2017. u oko 1,00 sat, na nepoznatom mjestu u blizini Ogulina, s ciljem da omogući stranim državljanima da se nedozvoljeno kreću i prijeđu granicu Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom u osobni automobil kojim je upravljao smjestio turske državljane, a koji su prethodno ilegalno prešli državnu granicu. On je od njih zatražio i primio ukupno 300 eura.

Osnovano se sumnja da je navedene turske državljane prevozio preko područja Republike Hrvatske pri čemu su ga uočili pripadnici ophodnje zaštite državne granice postaje granične policije Rupa kako se kreće županijskom cestom 5012, a dotični je u cilju da spriječi da ga ulovile i nakon što mu je policijski službenik izdao zapovijed zaustavljanja, naglo ubrzao vozilo i nastavio se kretati prema mjestu Mune. Policija je tada službenim vozilom krenula za njim koristeći zvučne signale za zaustavljanje vozila, a kako ga nisu uspjeli sustići pozvali su u pomoć i druge dvije ophodnje koje su se priključile u potjeri za okrivljenikom. No okrivljenik se po zapovijedi druge policijske ophodnje nije zaustavio, već je nastavio bijeg i pritom vozilom kojim je upravljao ogrebao policijsko vozilo koje je bilo parkirano sa strane.

Došavši na nerazvrstanu cestu nakon naselja Brest, bjegunac je zaustavio vozilo i zajedno s turskim državljanima izašao te se dao u bijeg. No nisu stigli daleko jer su svi uhićeni.

Komentiraj, znaš da želiš!