Obavijesti

News

Komentari 171

Ima li kraja: Direktor smetlišta kupio je penthouse od 120 m2

Ima li kraja: Direktor smetlišta kupio je penthouse od 120 m2

ISPLATIVA FOTELJA: Mladen Jozinović je sam sebi isplaćivao bonus i naknade, pa je kupio novi luksuzni stan u centru Vinkovaca. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kum je njegovu djetetu

VIDEO

Četiri sobe, dnevni boravak, kuhinja, dva hodnika, dvije kupaonice, WC i ostava. Balkoni s tri strane stana. Opis je to penthousea od 119,9 kvadrata na četvrtom katu u centru Vinkovaca. Stančina je u mirnom kvartu, tik uz rijeku Bosut.

Vlasnik je od srpnja ove godine 37-godišnji Mladen Jozinović, direktor javnog podravskog odlagališta otpada Piškornica. Kako su otkrila 24sata, direktor Jozinović je bez znanja suvlasnika tvrtke sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri koji mu osiguravaju ukupno 1,37 milijuna kuna bonusa i naknada.

Sve to uz redovnu direktorsku plaću od 18.500 kuna mjesečno. To mu je donijelo titulu samouhljeba. Lani si je Jozinović isplatio prvo 252.000 kuna jednokratno, zatim si je dao još milijun kuna bonusa. Za ovu godinu ugovorio je dodatnih 10.000 kuna naknada za svaki mjesec, što iznosi 120.000 kuna do kraja godine.

Zgrada u kojoj se nalazi luksuzni stan koji je kupio Jozinović:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Samouhljeb

Kako smo saznali od investitora, stanovi su na toj lokaciji prodavani po cijeni od 1050 eura za četvorni metar. Stan bi po toj cijeni košao 944.000 kuna, a kako je Jozinović kupio još i garažu, dolazimo do iznosa od milijun kuna, koliko si je isplatio za bonus. Jozinović je inače iz malog slavonskog mjesta Stari Jankovci. Počeo je kao vlasnik maloga kafića As, ali je sad, zahvaljujući vođenju odlagališta otpada, postao milijunaš.

Odlagalište je u vlasništvu četiri županije i općine. Tri župana, međimurski, varaždinski i krapinsko-zagorski, ostali su zgroženi kad su čuli za isplate bonusa i naknada. Pokušat će vratiti novac, a Jozinoviću je izgledna smjena, a možda i kaznena prijava. Četvrti župan je Darko Koren (nezavisni i bivši član HSS-a), koji vodi Koprivničko-križevačku županiju.

On je i predsjednik skupštine, ali i kum Jozinovićevu djetetu. Upravo Korena prozivaju da štiti Jozinovića zbog dugogodišnjeg prijateljstva. Koren kaže da kumstvo nema utjecaj na to.

Darko Koren

- Dugo ga poznajem, on je izvrstan menadžer. Napravo je čuda u pripremi projekta centra za gospodarenje otpadom. Ne mislim da je ispravno da si je isplaćivao bonus i naknade. Ja sam znao da ima određena prava, ali iznose sam vidio tek iz medija. Nismo uspostavili dovoljne kontrole. Iako ga cijenim i iako mi je kum, isto bih mislio da mi je rođeni brat. On je pogriješio, kaže Koren.

Tvrdi kako nije točno da čelnici ostalih županija nisu znali za menadžerski ugovor koji je Jozinović imao i s pravnog stajališta je jedino njemu sve čisto. Međutim, i Koren osporava moralnost isplate. Na kraju, rekao nam je da bi cijeli projekt mogao patiti.

- Ne znam tko može osim Jozinovića sad završiti projekt centra vrijedan 70 mil. eura. Trebamo izabrati izvođače i krenuti u gradnju, Europska unija već nam je osigurala novac, kaže Koren.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...