Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ima pet godina i menstruaciju, a uskoro će ući u menopauzu?

None Foto: Facebook 8

Sa samo četiri mjeseca, Emily je već dosegla veličinu jednogodišnjeg djeteta, unatoč tome što je rođena kao normalno i zdravo dijete od 4,5 kg. S dvije godine su joj počele rasti grudi

Petogodišnja djevojčica iz Australije dobila je prvu menstruaciju prije godinu dana, a liječnici strahuju da bi uskoro mogla ući u menopauzu, javlja Sun.

Foto: Promo

Liječnici u Wyong bolnici dijagnosticirali su Emily Dover preuranjeni pubertet i Addisonovu bolest, poremećaj koji se javlja kada vanjski sloj ili kora nadbubrežnih žlijezda postepeno proizvodi sve manje steroidnih hormona. Addisonova bolest izrazito je rijetka pojava te najčešće ima kroničan tijek, a simptomi se javljaju tek kada je oštećeno otprilike 90% tkiva nadbubrežnih žlijezda.

Foto: gofundme.com

Sa samo četiri mjeseca, Emily je već dosegla veličinu jednogodišnjeg djeteta, unatoč tome što je rođena kao normalno i zdravo dijete od 4,5 kg. Djevojčica je imala problema sa spavanjem i trpjela je velike bolove. S dvije godine su joj počele rasti grudi, a s četiri godine dobila je menstruaciju. Morala je naučiti kako se stavljaju higijenski ulošci, ali i naviknuti se na jake mirise koje izlučuje njeno tijelo te akne na licu. Majka nije znala kako curici objasniti što se s njom događa. Vršnjaci u vrtiću su je maltretirali, a majka Tam strahuje da će se isto dogoditi i kad krene u školu.

Foto: gofundme.com

Djevojčica će krenuti na hormonsku nadomjesnu terapiju, zbog čega će svaka tri mjeseca morati primati injekcije. Majka Tam na stranici GoFundMe pokrenula je akciju kako bi prikupila sredstva za enormne troškove kćerinih tretmana.

Komentari (24)
  • U članku sve piše a na slikama se ništa od toga ne vidi ?

    11. 10. 2017,   02:20
  • Piletina puna estrogena i evo rezultata

    11. 10. 2017,   14:17
  • ovo je san svih roma....za 50 godina bilo bi ih oko milijarda

    11. 10. 2017,   07:27