Obavijesti

News

Komentari 24

Ima pet godina i menstruaciju, a uskoro će ući u menopauzu?

Ima pet godina i menstruaciju, a  uskoro će ući u menopauzu?
8

Sa samo četiri mjeseca, Emily je već dosegla veličinu jednogodišnjeg djeteta, unatoč tome što je rođena kao normalno i zdravo dijete od 4,5 kg. S dvije godine su joj počele rasti grudi

VIDEO

Petogodišnja djevojčica iz Australije dobila je prvu menstruaciju prije godinu dana, a liječnici strahuju da bi uskoro mogla ući u menopauzu, javlja Sun.

Liječnici u Wyong bolnici dijagnosticirali su Emily Dover preuranjeni pubertet i Addisonovu bolest, poremećaj koji se javlja kada vanjski sloj ili kora nadbubrežnih žlijezda postepeno proizvodi sve manje steroidnih hormona. Addisonova bolest izrazito je rijetka pojava te najčešće ima kroničan tijek, a simptomi se javljaju tek kada je oštećeno otprilike 90% tkiva nadbubrežnih žlijezda.

Sa samo četiri mjeseca, Emily je već dosegla veličinu jednogodišnjeg djeteta, unatoč tome što je rođena kao normalno i zdravo dijete od 4,5 kg. Djevojčica je imala problema sa spavanjem i trpjela je velike bolove. S dvije godine su joj počele rasti grudi, a s četiri godine dobila je menstruaciju. Morala je naučiti kako se stavljaju higijenski ulošci, ali i naviknuti se na jake mirise koje izlučuje njeno tijelo te akne na licu. Majka nije znala kako curici objasniti što se s njom događa. Vršnjaci u vrtiću su je maltretirali, a majka Tam strahuje da će se isto dogoditi i kad krene u školu.

Djevojčica će krenuti na hormonsku nadomjesnu terapiju, zbog čega će svaka tri mjeseca morati primati injekcije. Majka Tam na stranici GoFundMe pokrenula je akciju kako bi prikupila sredstva za enormne troškove kćerinih tretmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..