Obavijesti

News

Komentari 12

Ima veliko glasačko tijelo: 'Bio sam 27. dijete u našoj obitelji'

Ima veliko glasačko tijelo: 'Bio sam 27. dijete u našoj obitelji'
1

Željko Babić (47) je zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Otac ga je dobio u 78. godini, a Željkov najstariji brat danas ima 94 godine...

VIDEO

Često mi kažu da nije nikakvo iznenađenje što sam dobio zastupnički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer sam 27. dijete svoga oca, a to znači i veliko glasačko tijelo. Naravno, nisu svi u familiji glasali za mene, jer ima i onih koji više vole drugu stranu, rekao je za 'Avaz' zastupnik SDS-a Željko Babić (47) koji je 27. i najmlađe dijete svoga oca Ignjatija, koji ga je dobio u 78. godini.

Njegova majka bila je Ignjatijeva druga supruga i brinula se o svima.

- Nismo bili siromašni, jer smo drugačije gledali na te stvari. Čovjek je bogat onoliko koliko mu je široka duša, a ne na osnovu toga da li je za ručak pojeo kilogram ili sto grama mesa - priča Babić. 

'Otac je umro kad sam imao 4 godine, majka je bila stup obitelji'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oca, kaže Željko, gotovo i ne pamti, jer je umro kada je on imao četiri godine. Majku pamti kao osobu punu topline i nježnosti, ali i velikog domaćina.

- Poslije očeve smrti majka se više nije udavala. Okupila je djecu oko sebe i s nama je živjela. Bila je stup obitelji. Otac je imao 27 djece, ali sebe u toj situaciji ne mogu ni zamisliti. Imam dvije kćeri i sina i očekujem prinovu sljedeće godine - kazao je Babić. 

Napustio je srednju školu, otišao u Sloveniju, gdje je radio nekoliko godina, a onda je otišao u Italiju. Prije osam godina se vratio „na svoje“, u Slatinu kod Banje Luke. Tu je podigao ranč na kojem se danas nalazi 450 ovaca i 1000 janjaca.  

Željkov najstariji brat Slavko ima 94 godine

- Obitelj je najvažnija. Slavska i božićna trpeza u mojoj kući podrazumijeva 44 najmilijih i najbližih. Tu su i oni koji su glasali drugačije, ali ne smeta. Nekad padne i teška riječ, ali se brzo pomirimo - rekao je Babić. 

Željkov najstariji brat Slavko ima 94 godine. Živi, također, u Slatini, u trošnoj kućici, ali to mu ne smeta i da na pragu stote godine sam cijepa drva.  

- On je dosta radio i mnogima je pomogao. Kada nitko nije imao dinara, bilo je kod Slavka. Zato mu i danas mnogi pomažu. Često ga gledam i pitam se da li je moguće da neko tko je odrastao u uvjetima u kojima je on odrastao i u tim godinama može i dalje da podiže sjekiru i udara po bukovim panjevima - rekao je Babić za Avaz. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu